Τραγωδία με μετανάστες ανοιχτά της Χίου - Τέσσερις νεκροί, 30 αγνοούμενοι


ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ


Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2018

10.10.18

Τραγωδία με μετανάστες ανοιχτά της Χίου - Τέσσερις νεκροί, 30 αγνοούμενοιΝαυάγιο σημειώθηκε στο Αιγαίο, ανάμεσα της Χίου και της Σμύρνης, εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων, στη θαλάσσια περιοχή Καραμπουρούν. 
Όπως μεταδίδει το Anadolu, επικαλούμενο το τουρκικό Υπουργείο Εσωτερικών, τουλάχιστον τέσσερις έχουν χάσει τη ζωή τους και 30 οι αγνοούνται. Μέχρι στιγμής άγνωστα παραμένουν τα αίτια του ναυαγίου. Στην περιοχή έσπευσαν πλοιάρια της τουρκικής ακτοφυλακής και παραπλέοντα σκάφη προκειμένου να συνδράμουν τους ναυαγούς και να πάρουν μέρος στις έρευνες για τους αγνοούμενους. 

Ειδικότερα, στις έρευνες συμμετέχουν μία τουρκική κορβέτα, δύο σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής, ενώ από αέρος ένα ελικόπτερο και ένα αεροπλάνο. Την επιχείρηση παρακολουθεί διακριτικά το ελληνικό Λιμενικό. 

Από το ναυάγιο κατάφερε να διασωθεί μία Ιρακινή, η οποία ζήτησε βοήθεια από τις Αρχές, οι οποίες εντόπισαν δύο νεκρούς στη θάλασσα και άλλους δύο νεκρούς στη στεριά, καθώς το νερό τους είχε «ξεβράσει» στην παραλία Kuyucak.

Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

NEASTYRANEWS.GR Best of Internet