Οι φόβοι για τη μετάδοση της ιταλικής κρίσης στην Ελλάδα


ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ


Τετάρτη, 30 Μαΐου 2018

30.5.18

Οι φόβοι για τη μετάδοση της ιταλικής κρίσης στην Ελλάδα


«Ανησυχούμε» είναι ο τίτλος που επιγράφει το ρεπορτάζ της η Frankfurter Allgemeine Zeitung αναφερόμενη στη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με τον Γερμανό ομόλογό του Χάικο Μάας στο Βερολίνο. Το δημοσίευμα αναφέρεται στους ελληνικού φόβους μετάδοσης της ιταλικής κρίσης. Η εφημερίδα γράφει: «Την Ιταλία και την Ελλάδα τις συνδέει μια ιστορία άνω των 2.000 χρόνων. Και οι δυο χώρες έχουν πολλά κοινά, ανέφερε ο κ. Κοτζιάς λέγοντας μάλιστα ‘una faccia, una razza‘ . Σήμερα, όπως είπε, τις δυο χώρες συνδέει η υπερχρέωση, κάτι για το οποίο δεν μπορεί κανείς να είναι υπερήφανος».

Η FAZ συνεχίζει αναφέροντας πως ο Γερμανός ομόλογός του από την πλευρά του «επαίνεσε το πρόγραμμα εξυγίανσης της Αθήνας και υπογράμμισε πως το ιταλικό χρέος είναι πολύ μεγαλύτερο σε σχέση με το ελληνικό». Και η εφημερίδα καταλήγει : «Ο Χάικο Μαας δήλωσε πως η Γερμανία θέλει πρώτα να περιμένει τον σχηματισμό κυβέρνησης στην Ιταλία. Μέχρι τότε μπορεί κανείς να εκτιμήσει ελάχιστα τις επιπτώσεις στις διμερείς σχέσεις Γερμανίας – Ιταλίας αλλά και ΕΕ. Ακόμη επαίνεσε το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες για τη διαχείριση της κρίσης και δήλωσε ότι χαίρεται για την βελτίωση της δημοσιονομικής κατάστασης».

Στο ίδιο θέμα αναφέρεται και το ρεπορτάζ της Handelsblatt, η οποία αναφέρει: «Το γεγονός ότι τα ελληνικά ομόλογα αυτή την εβδομάδα βρίσκονται υπό αυξημένη πίεση όσον αφορά την πώλησή τους οφείλεται κυρίως στην ανησυχία που υπάρχει για τις εξελίξεις στην Ιταλία. Εάν ξεσπούσε εκεί και πάλι η ευρωκρίση, θα συνέπαιρνε και την Ελλάδα ως την χώρα με την χαμηλότερη πιστοληπτική ικανότητα στην ευρωζώνη. Η Ιταλία είναι μαζί με την Γερμανία μια σημαντική αγορά για τις ελληνικές εξαγωγές. Στην κρίση στην Ιταλία έρχονται να προστεθούν και εσωτερικά προβλήματα. Η κυβέρνηση στην Αθήνα βρίσκεται τρεις μήνες πριν από την ολοκλήρωση του προγράμματος με ανοιχτά ακόμα πολλά θέματα όπως την διοικητική μεταρρύθμιση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

NEASTYRANEWS.GR Best of Internet