Γρ.Λαμπράκης: Προκαλώ και προσκαλώ τον Μητσοτάκη να μάθει ιστορία (ηχητικό)


ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ


Τετάρτη, 30 Μαΐου 2018

30.5.18

Γρ.Λαμπράκης: Προκαλώ και προσκαλώ τον Μητσοτάκη να μάθει ιστορία (ηχητικό)


Απάντηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη που είπε πως δεν ενδιαφέρει έναν 17χρονο σήμερα τι έγινε το 1963 σχετικά με τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη, έδωσε ο γιος του Γρηγόρης Λαμπράκης, μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 και στον Σεραφείμ Κοτρώτσο.
"Με τη λογική του Μητσοτάκη δεν θα πρέπει να ενδιαφέρει κανέναν για τη δολοφονία Μπακογιάννη ή αν ο Κουφοντίνας βγαίνει με άδειες ούτε τίποτα. Με αυτή τη λογική να τα ισοπεδώσουμε όλα. Δεν συμφωνώ με αυτή την άποψη. Εξάλλου γίνεται στην Ηλιούπολη μια έκθεση με τα ρούχα του πατέρα μου που είναι προϊόν δολοφονίας και τον φάκελο από την ασφάλεια. Και οι περισσότεροι που πάνε να δούνε την έκθεση είναι κάτω των 20 ετών. Αυτό νομίζω αναιρεί αυτό που λέει ο Μητσοτάκης. Και μάλιστα τον καλώ και τον προσκαλώ να δει την έκθεση να μάθει τι γινόταν το 45 με 63 που παρακολουθούσε η ασφάλεια τον Λαμπράκη. Να μάθει και λίγο ιστορία" είπε.
“Και εγώ το 60 γεννήθηκα. Τι σημαίνει αυτό; Ότι δεν πρέπει να μάθω τι έγινε το 21 ή στον εμφύλιο ή στην αρχαία Ελλάδα; Δεν πρέπει να τα μάθουμε; Να λέμε στα παιδιά δεν χρειάζεται να μάθετε ιστορία, να κοιτάτε να βγάλετε χρήματα.” συμπλήρωσε και συνέχισε “ο λαός που αγωνίζεται για την ιστορία του, την ξαναζεί πάλι” “Δεν νομίζω ότι ό,τι και να κάνουν μπορούν να σβήσουν αυτό που είχε γίνει τότε. Αυτό έχει γίνει, έχει καταγραφεί στην ιστορία, και ξέρουμε ποιοι το κάναν και που ανήκαν. Ότι και να γίνει αυτό δεν αλλάζει. Όπως δεν αλλάζει και αυτοί που σκότωσαν τον Μπακογιάννη. Για μένα η τρομοκρατία είναι ίδια για όλους.” υπογράμμισε και αναφέρθηκε ξανά στον Κυριάκο Μητσοτάκη.
“Τον προσκαλώ και τον προκαλώ για να μάθει λίγο ιστορία. Τώρα αν νομίζει ότι δεν υπήρχαν και φάκελοι, δεν παρακολουθούσαν κανέναν, είναι μια ευκαιρία να μην κάνει άλλη γκάφα. Είναι καλό και γι αυτόν να μάθει κάτι που δεν ξέρει. Γιατί προφανώς τα αγνοεί. Τυχαίνει να γνωρίζει επιλεκτικά την ιστορία να ξέρει ορισμένα πράγματα. Αυτά που θέλει να ξέρει. “Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

NEASTYRANEWS.GR Best of Internet