Θεόδωρος Δεδεβέσης: Ένα δικό μας παιδί από τα Στύρα που αγαπά την μελισσοκομία και τροφοδοτεί με το μέλι της Εύβοιας την Ευρώπη


ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ


Κυριακή, 27 Μαΐου 2018

27.5.18

Θεόδωρος Δεδεβέσης: Ένα δικό μας παιδί από τα Στύρα που αγαπά την μελισσοκομία και τροφοδοτεί με το μέλι της Εύβοιας την ΕυρώπηΈνα δικό μας παιδί, ο Θεόδωρος Δεδεβέσης, με καταγωγή από την ευρύτερη περιοχή των Νέων Στύρων, αγαπά ιδιαίτερα και ασχολείται επαγγελματικά με την μελισσοκομία.
Ο Θεόδωρος είναι γιος της Μαρίας και του Νίκου Δεδεβέση όπως οι περισσότεροι από εμάς εδώ στα Στύρα γνωρίζουμε και ξεκίνησε να ασχολείται με την μελισσοκομία αρχικά της Νότιας Εύβοιας από το 2009 και στη συνέχεια και μέχρι σήμερα, όλης της Εύβοιας αφού κινεί τα μελίσσια του από τους Παπάδες Βόρειας Εύβοιας μέχρι τον Κάβο Ντόρο με έναν ανερχόμενο και πολύ δημιουργικό και σύγχρονο τρόπο.
Όπως μας ενημέρωσε ο ίδιος ο Θεόδωρος Δεδεβέσης ολόκληρη η Εύβοια έχει μεγάλο μελισσοκομικό ενδιαφέρον αφού υπάρχουν σε αυτήν μελισσοκομικά φυτά που μπορούν και στηρίζουν το νησί μας χωρίς να χρειαστεί να βγεις καθόλου από αυτό.
Τα μελίσσια του Θεόδωρου βρίσκονται στην διαδικασία της βιολογικής  πιστοποίησης (BIO) και λήψης του ανάλογου Πιστοποιητικό Προϊόντος που προϋποθέτει ότι η επιχείρηση, ανάλογα με την περίπτωση, παράγει, επεξεργάζεται, συσκευάζει προϊόντα βιολογικής γεωργίας σύμφωνα με τις απαιτήσεις τις διατάξεις των Κανονισμών 834/2007/ΕΚ και 889/2008/ΕΚ.
Πέρσι ο Θεόδωρος έκανε και τις πρώτες εξαγωγές προϊόντων του σε Γερμανία και ο στόχος του για εφέτος είναι η Κεντρική Ευρώπη και η Σκανδιναβία και ήδη έχει κλείσει τρεις εκθέσεις σε αυτές τις χώρες.
Όπως ο ίδιος μας δήλωσε, «Το μέλι και τα μελισσοκομικά  προϊόντα της Εύβοιας αρχίζουν και γεμίζουν την Ευρώπη σιγά σιγά».
Η ονομασία της επιχείρησης του Θεόδωρου Δεδεβέση είναι «ΕΥΒΟΪΚΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ  - EVIA APICULTURE».
Κατά την διάρκεια της χρονιάς ο Θεόδωρος συμμετέχει σε τουλάχιστον 10 εκθέσεις στην Ελλάδα και τον ενδιαφέρει το μέλι και όλα τα προϊόντα που ο ίδιος παράγει να έχουν βιολογική κατεύθυνση και να είναι πάντα πιστοποιημένα βιολογικά γιατί το μέλλον όπως ο ίδιος δηλώνει «είναι μονόδρομος προς τα βιολογικά προϊόντα ιδιαιτέρως δε τα μελισσοκομικά».
Μπορείτε να δείτε στο βίντεο που σας παραθέτουμε την διαδικασία του ξεμελώματος για τον πρώτο τρύγο του 2018.
Ευχόμαστε στον Θεόδωρο Δεδεβέση να έχει υγεία - δύναμη - κέφι για την μελισσοκομία και να ταξιδέψει τα μελισσοκομικά προϊόντα της Νότιας Εύβοιας και ολόκληρης της Εύβοιας στην Ευρώπη και γιατί όχι σε όλο τον κόσμο.Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΞΕΜΕΛΩΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΤΡΥΓΟ ΤΟΥ 2018 (ΒΙΝΤΕΟ)
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: 697 615 9110
tdedevesis@yahoo.gr
http://www.eviaapiculture.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

NEASTYRANEWS.GR Best of Internet