Δώρα στην Εύβοια ανήμερα της εορτής του μοίρασε ο Νίκος Μαυραγάνης


ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ


Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου 2017

6.12.17

Δώρα στην Εύβοια ανήμερα της εορτής του μοίρασε ο Νίκος Μαυραγάνης


Σε κλίμα ικανοποίησης αλλά και προσπάθειας απαγκίστρωσης της Εύβοιας από το μεσαίωνα, στο κομμάτι των υποδομών, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Νίκος Μαυραγάνης ανακοίνωσε σήμερα το πρωί μία σειρά Δημοσίων Έργων για το νομό.
Ανήμερα της ονομαστικής του εορτής, ο Ευβοιώτης εξωκοινοβουλευτικός υφυπουργός παραχώρησε συνέντευξη τύπου στο Μέγαρο Κότσικα, στην οποία παρουσίασε μία σειρά από έργα που προωθούνται για το νομό της Εύβοιας. Μάλιστα, ο υφυπουργός στην αρχή της συνέντευξης τύπου επισήμανε ότι αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα του, το Νοέμβριο του 2016, θεώρησε ότι πρόκειται για μία πρώτης τάξεως ευκαιρία, ώστε να προωθήσει τις υποδομές και τις συγκοινωνίες στην Εύβοια, νόμο που κατά κατά κοινή ομολογία χωλαίνει στο κομμάτι αυτό.
Ο κύριος Μαυραγάνης εξήγγειλε δημόσια  έργα για την Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας στα πλαίσια του ΠΔΕ 2017. Ανάμεσα στα έργα και η πολύπαθη παράκαμψη της Χαλκίδας, η οποία σύμφωνα με τον Υπουργό, το πρώτο εξάμηνο του 2018 θα έχει δημοπρατηθεί και πρόκειται για έργο συνολικού προϋπολογισμού 215,000,000 ευρώ. Εκτός της παράκαμψης της Χαλκίδα, έχει δρομολογηθεί και η παράκαμψη του Βασιλικού, συνολικού μήκους 7 χιλιομέτρων και προϋπολογισμού 35 εκατομμυρίων ευρώ. Επιπλέον, στην περιοχή του Ληλαντίου Πεδίου  εκτελούνται μελέτες ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα, αλλά και προσοδοφόρα διαχείριση του ποταμού Λήλαντα.
Ο Υπουργός ανακοίνωσε έργα αποκατάστασης οδικού δικτύου για το Δήμο Καρύστου, 750.000 ευρώ που θα εκταμιευτούν τις επόμενες ημέρες, αλλά και αντιπλημμυρικών έργων προϋπολογισμού 650,000 ευρώ στο παραλιακό μέτωπο της λουτρόπολης της Αιδηψού. 

Τέλος, 150,000 ευρώ προορίζονται για την αποκατάσταση ζημιών δημόσιων και ιδιωτικών κτηρίων από την καταστροφική πυρκαγιά του Ιουνίου του 2016, στη Λίμνη Ευβοίας.
Παρόντες στη συνέντευξη τύπου ήταν και 5 Δήμαρχοι της Εύβοιας, οι οποίοι ευχαρίστησαν τον κύριο Μαυραγάνη και τόνισαν, μεταξύ σοβαρού και αστείου, ότι πρώτη φορά αντί να πηγαίνουν δώρο σε ονομαστική εορτή, λαμβάνουν δώρο απο τον εορτάζοντα.  Το παρών έδωσαν, λοιπόν, ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, ο Δήμαρχος Διρφύων- Μεσσαπιων Γιώργος Ψαθάς, η Δήμαρχος Ιστιαίας Αιδηψού Λίνα Ευσταθίου, ο Δήμαρχος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας Καλυβιώτης Χρήστος και ο Δήμαρχος Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος.evia365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

NEASTYRANEWS.GR Best of Internet