Β.Κορέα: «Αναπόφευκτος ο πυρηνικός πόλεμος - Οι ΗΠΑ παίζουν με την υπομονή μας»


ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ


Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου 2017

7.12.17

Β.Κορέα: «Αναπόφευκτος ο πυρηνικός πόλεμος - Οι ΗΠΑ παίζουν με την υπομονή μας»


Η κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο έχει ξεφύγει καθώς σήμερα η Β.Κορέα απείλησαν τις ΗΠΑ με πυρηνικό πόλεμο για άλλη μια φορά χαρακτηρίζοντας μάλιστα το γεγονός «ως αναπόφευκτο» και ότι οι Αμερικανοί παίζουν με την υπομονή της Πιόνγκιάνγκ.
Η δήλωση αυτή ήρθε αμέσως μετά τα ευρείας κλίμακας στρατιωτικά γυμνάσια των ένοπλων δυνάμεων των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας και τις αμερικανικές απειλές περί ενός προληπτικού πολέμου εναντίον της Πιονγκγιάνγκ.
Όλα αυτά μετατρέπουν το ξέσπασμα σύρραξης στην κορεατική χερσόνησο σε «γεγονός», σύμφωνα με όσα δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας.
«Το ερώτημα που απομένει να απαντηθεί τώρα είναι: πότε θα ξεσπάσει ο πόλεμος;» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του βορειοκορεάτικου ΥΠΕΞ σε μια ανακοίνωση που μεταδόθηκε από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.
«Δεν ευχόμαστε έναν πόλεμο, αλλά δεν θα κρυφτούμε για να τον αποφύγουμε, κι εάν οι ΗΠΑ κάνουν λάθος υπολογισμό εξαιτίας της υπομονής μας κι ανάψουν το φιτίλι ενός πυρηνικού πολέμου, ασφαλώς θα κάνουμε τις ΗΠΑ να πληρώσουν πολύ ακριβό τίμημα με τη μεγάλη πυρηνική μας δύναμη που ενισχύουμε συνεχώς», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.
Πάντως ο πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ John Bolton δήλωσε ότι η Β.Κορέα είναι πλέον έτοιμη για να επιτεθεί στις ΗΠΑ με θερμοπυρηνικά όπλα «και δεν μπορούμε να χαζολογάμε»

pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

NEASTYRANEWS.GR Best of Internet