ΗΧΗΡΗ παραίτηση από τις ΑΝΕΜΟΠΥΛΕΣ Δήμου Καρύστου της Αλεξίας Κωνσταντινίδου (ΕΠΙΣΤΟΛΗ)


ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ


Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2017

10.12.17

ΗΧΗΡΗ παραίτηση από τις ΑΝΕΜΟΠΥΛΕΣ Δήμου Καρύστου της Αλεξίας Κωνσταντινίδου (ΕΠΙΣΤΟΛΗ)


Ηχηρή παραίτηση με πολλούς αποδέκτες υπέβαλε το μέλος των ΑΝΕΜΟΠΥΛΩΝ Δήμου Καρύστου, Αλεξία Κωνσταντινίδου, την οποία σας παραθέτουμε αυτούσια ως εξής:
ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ:14119
 ΠΡΟΣ:
  • Τον Δήμο Καρύστου
  • Τον Πολιτιστικό, Τουριστικό και Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Καρύστου «ΑΝΕΜΟΠΥΛΕΣ»                                                    

Η παρούσα επιστολή αποσκοπεί στην κοινοποίηση της αμετάκλητης και απόλυτα συνειδητής παραίτησής μου από τον Πολιτιστικό, Τουριστικό και Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Καρύστου «ΑΝΕΜΟΠΥΛΕΣ».
Η σχεδόν ολοκληρωτική απουσία πολιτιστικών δράσεων από την περιοχή των Στύρων και του Μαρμαρίου -απόρροια της μη ισορροπημένης κατανομής των οικονομικών πόρων που προορίζονται για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις πάσης φύσεως των παραπάνω περιοχών- η κωλυσιεργία και η γραφειοκρατία που αναβάλλουν διαρκώς την αποπεράτωση σοβαρών ζητημάτων τα οποία πολλάκις έχουν θιχτεί σε παλαιότερα συμβούλια, η στάση απαξίωσης και περιθωριοποίησης απέναντι στις περισσότερες προτάσεις και ιδέες των μελών, τα τραγελαφικά περιστατικά που ενίοτε διαδραματίζονται στην αίθουσα συμβουλίου μεταξύ ορισμένων μελών του Δ.Σ. ή ανάμεσα στα μέλη και τον Πρόεδρο του συμβουλίου, καθώς και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα που έμμεσα καλλιεργεί την ανεπαρκή επικοινωνία μεταξύ των μελών, είναι μόνο κάποιοι από τους σημαντικότατους λόγους που επιτάσσουν την αποχώρησή μου.

Εκτός των άλλων, θεωρώ πως οι πρόσφατες ντροπιαστικές εξελίξεις σχετικά με τη συστηματική αποφυγή της απόλυτα προβλεπόμενης και συμφωνημένης ανταπόδοσης της φιλοξενίας του «Συλλόγου Εβριτών Ξάνθης» από την πλευρά του Δήμου μας, εξέθεσαν ανεπανόρθωτα τον Δήμο Καρύστου, τις «ΑΝΕΜΟΠΥΛΕΣ» αλλά και το Χορευτικό Στύρων. 

Εύχομαι στα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. που είναι όλα αιρετά –πλην εμού- να πάψουν να εθελοτυφλούν, να κοιτάξουν κατάματα τις παθογένειες που χρόνια κουβαλά ο πολιτιστικός φορέας της περιοχής μας και να καταφέρουν -όσο γίνεται- να τις διαχειριστούν επιτυχώς, ώστε η παρουσία τους στο Δ.Σ. πραγματικά να διακρίνεται από κύρος, αξιοπρέπεια και αξιοπιστία. 

Συμπληρωματικά, θα ήθελα να τονιστεί πως οι θεωρίες περί ομόνοιας, σύμπνοιας και ισοτιμίας ανάμεσα στις τρεις περιοχές (Κάρυστος, Μαρμάρι, Στύρα) που ευαγγελίζονται συχνά οι «ΑΝΕΜΟΠΥΛΕΣ», κινούνται αποκλειστικά στη σφαίρα της φαντασίας και του ιδανικού, διότι από τη φύση του ο «Καλλικρατικός Δήμος» δε δύναται να συνενώσει αρμονικά στους κόλπους του τέτοιου μεγέθους περιοχές.
Αναφορικά με το Χορευτικό Στύρων, ανακοινώνω πως εφεξής αρνούμαι να εμπλακώ σε οποιαδήποτε σχέση συνεργασίας με την υπεύθυνη του χορευτικού, διότι η παντελής έλλειψη διάθεσης από την πλευρά της για την πραγματοποίηση συγκεκριμένων δράσεων με απώτερο στόχο την εξέλιξη του χορευτικού μας, με βρίσκει απόλυτα αντίθετη ως προς τις προοπτικές και τη δυναμική που αυτό διαθέτει. Επίσης, η διαρκής αποποίηση ευθυνών από την ίδια σχετικά με τη διεκπεραίωση της φιλοξενίας των «Εβριτών Ξάνθης» προσκρούει όχι μόνο στις προσωπικές μου, αλλά και στις γενικότερες αντιλήψεις περί συνέπειας και αξιοπρέπειας που είθισται να διέπουν τις διαπροσωπικές σχέσεις.
Κλείνοντας, να αναφερθεί πως παρά την έντονη δυσαρέσκειά μου για όλα τα παραπάνω, σκοπεύω να παρίσταμαι στις δράσεις των «ΑΝΕΜΟΠΥΛΩΝ», όταν φυσικά μπορώ και ειδικά, όταν αυτές είναι αξιόλογες. Ο ίδιος συλλογισμός ισχύει και για το Χορευτικό Στύρων στο οποίο φυσικά και παραμένω μέλος και για το οποίο οποιαδήποτε θετική εξέλιξη θα με ικανοποιεί ιδιαιτέρως.
Καλά Χριστούγεννα σε όλους και ευτυχισμένο το νέο έτος με υγεία και χαρά.
Με φιλικούς χαιρετισμούς,
Κωνσταντινίδου Αλεξία
5/12/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

NEASTYRANEWS.GR Best of Internet