Σίμος Κεδίκογλου: "Είναι σημαντικό οι κάτοικοι των ορεινών χωριών να μη νιώθουν ξεχασμένοι"


ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ


Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2017

10.12.17

Σίμος Κεδίκογλου: "Είναι σημαντικό οι κάτοικοι των ορεινών χωριών να μη νιώθουν ξεχασμένοι"


Τη σημαντική προσφορά των γιατρών του Νοσοκομείου Metropolitan στους κατοίκους απομονωμένων χωριών της Εύβοιας  τόνισε ο Σίμος Κεδίκογλου, εκφράζοντας -παράλληλα- τις ευχαριστίες του  για την ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα, που τους απηύθυνε να επισκεφθούν ορεινά χωριά της Εύβοιας, με πρώτο σταθμό τους Στρόπωνες, προκειμένου να προσφέρουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους  σε ηλικιωμένους, που δύσκολα μπορούν να μετακινηθούν και να έχουν πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες πρωτοβάθμιας περίθαλψης.
Ο Σίμος Κεδίκογλου υπογράμμισε, ότι  εθελοντικές πρωτοβουλίες, όπως αυτές του Νοσοκομείου Metropolitan μέσω του προγράμματος "Πρόληψη", αλλά και όσων συνεργάζονται είναι  ιδιαίτερα σημαντικές κάτι που αποδεικνύεται απο την πολύ  μεγάλη ανταπόκριση των κατοίκων.
 "Αυτό το ενδιαφέρον-είπε- το έχουν ανάγκη οι κάτοικοι  των ορεινών χωριών, όπως είναι οι Στρόπωνες και το Μετόχι, για να μη αισθάνοντται αποκομμένοι και ξεχασμένοι. Οι ιατρικές εξετάσεις και οι διαγνώσεις των γιατρών που τους επισκέπτονται, αποτελούν ένα πολύ μεγάλο βοήθημα. Εμείς δεν πρέπει να είμαστε απόντες απο τέτοιες πρωτοβουλίες, που συμβάλλουν στο να μη διαρραγεί ο κοινωνικός ιστός ,που θα πρέπει να απλώνεται σε όλη την Ελλάδα. Ορεινά χωριά όπως είναι οι Στρόπωνες και το Μετόχι πρέπει να μείνουν ζωντανά, γιατί διαφορετικά θα υπάρξουν  απρόβλεπτες παρενέργειες" .
Την Κυριακή , 10 Δεκεμβρίου το κλιμάκιο των γιατρών, το οποίο αποτελείται από έναν χειρουργό, έναν καρδιολόγο, έναν πνευμονολόγο και έναν ορθοπεδικό θα βρίσκονται στο Κοινοτικό Ιατρείο στο Μετόχι.
 Ο Σίμος Κεδίκογλου διαβεβαίωσε, ότι αυτές οι επισκέψεις αποτελούν μόνο την αρχή, προτείνοντας τα επόμενα χωριά,  όπου θα μεταβεί το κλιμάκιο των γιατρών του Metropolitan, να είναι στο Κάβο Ντόρο στη Νότια Καρυστία, αλλά και σε ορεινά χωριά στη Βόρεια Εύβοια κυρίως στην περιοχή της Λίμνης, αλλά και της Ιστιαίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

NEASTYRANEWS.GR Best of Internet