4 μήνες η Αγία Κυριακή στα Κάψαλα «κρεμασμένη στον ΑΕΡΑ»-Περιμένουν την βροχή για να την "αποτελειώσει" άραγε;

Post Top Ad

ΟΛΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

4 μήνες η Αγία Κυριακή στα Κάψαλα «κρεμασμένη στον ΑΕΡΑ»-Περιμένουν την βροχή για να την "αποτελειώσει" άραγε;

4 μήνες η Αγία Κυριακή στα Κάψαλα «κρεμασμένη στον ΑΕΡΑ»-Περιμένουν την βροχή για να την "αποτελειώσει" άραγε;

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Έχουν περάσει 4 ολόκληροι μήνες από την ημέρα που υποχώρησε το έδαφος στην περιοχή της Αγίας Κυριακής, στα Κάψαλα της Νότιας Εύβοιας.

Τους 4 μήνες αυτούς όσοι έχετε περάσει από την περιοχή λίγο μετά τα Κάψαλα,  βλέπετε το εκκλησάκι να βρίσκεται κυριολεκτικά στον «αέρα» αφού, από εργασίες που πραγματοποιούνται στην περιοχή από την εταιρεία που κατασκευάζει τον δρόμο Κάψαλα-Στύρα, υποχώρησε το έδαφος και έκτοτε η Αγία Κυριακή είναι «μετέωρη».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, οι ιδιοκτήτες - δωρητές της Αγίας Κυριακής, καθώς και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ.κ. Σεραφείμ, έχουν πάρει υποσχέσεις από την εταιρεία για αποκατάσταση της ζημιάς ή μετακίνηση σε άλλο σημείο της εκκλησίας, αλλά όπως μπορείτε να δείτε στις πρόσφατες φωτογραφίες (τραβήχτηκαν στις 22/10/2017), μέχρι και τώρα (4 μήνες μετά) ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν στην περίπτωση αυτή είναι τα εξής:
1)      Προ των πυλών του χειμώνα που βρισκόμαστε, τι θα γίνει όταν ξεκινήσουν οι βροχές, που σημειωτέων έχουν αργήσει πολύ εφέτος;
2)      Θα αντέξει ακόμα το χώμα που συνεχίζει να υποχωρεί το βάρος της εκκλησίας;
3)      Επίσης τι θα γίνει στην περίπτωση που υποχωρήσει και ο δρόμος πίσω από την εκκλησία που είναι και η μοναδική, οδική πρόσβαση προς και από την Κάρυστο;
4)      Η Περιφέρεια που στην αρμοδιότητά της το έργο αλλά και η περιοχή της εκκλησίας ΤΙ ΚΑΝΕΙ;


Κλείνοντας και με την ευχή να μη χρειαστεί να σας παρουσιάσω φωτογραφίες από την εκκλησία που θα έχει πέσει, ούτε και να γίνω «προάγγελος κακών ειδήσεων», θα ήθελα να αναφέρω πως σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες η εταιρεία κατασκευής του δρόμου έχει σταματήσει τις εργασίες της εδώ και λίγο καιρό ... (το έχουμε ξαναδεί πολλές φορές το έργο αυτό με αυτόν τον δρόμο το οποίο έχουμε χαρακτηρίσει και «ΓΕΦΥΡΙ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ»).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad