Οι Τούρκοι «γράφουν κανονικά» τα ΜΟΕ και «δεσμεύουν» με «NAVTEX» μέχρι και την Εύβοια


ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ


Τρίτη, 1 Αυγούστου 2017

Αυγούστου 01, 2017

Οι Τούρκοι «γράφουν κανονικά» τα ΜΟΕ και «δεσμεύουν» με «NAVTEX» μέχρι και την ΕύβοιαOΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΕ ΘΡΑΣΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΩΝ ΜΟΕ (ΜΕΤΡΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ) ΕΝ ΜΕΣΩ ΘΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΜΕΤΑΞΥ ΨΑΡΩΝ, ΣΚΥΡΟΥ ΚΑΙ ΕΥΒΟΙΑΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ ΥΔΑΤΑ, ΑΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΕΝΑΕΡΙΟ ΧΩΡΟ, ΚΑΘΩΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ 6 ΚΑΙ 10 ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΜΙΛΙΩΝ


Την δέσμευση οι Τούρκοι την ανακοίνωσαν μέσω παράνομης NAVTEX που εκδόθηκε από την Υδρογραφική Υπηρεσία Σμύρνης. H NAVTEX έχει εκδοθεί εδώ και αρκετές ημέρες αλλά από σήμερα τίθεται σε «ισχύ».

AEGEAN SEA
FIRING EXERCISE,
A) ON 24-27 AND 31 JUL 17 FROM 0500Z TO 1200Z,
B) ON 01-03, 07-10, 14-17, 21-24, 28, 29 AUG 17 FROM 0500Z TO 1200Z IN AREA BOUNDED BY;
38 45.00 N - 025 21.00 E
38 45.00 N - 024 52.00 E
38 18.00 N - 024 52.00 E
38 18.00 N - 025 21.00 E
CAUTION ADVISED.

Η Τουρκία παίζει πολύ καλά το παιχνίδι των εκδόσεων παράνομων NAVTEX όπου πρόσφατα ενέππλεξε και τους Αμερικανούς με παρουσία αμερικανικού πολεμικού σκάφους στην κυπριακή ΑΟΖ με αποτέλεσμα να αντιδράσει η κυπριακή Κυβέρνηση, η οποία προέβη σε διαβήματα στην αμερικανική Πρεσβεία στη Λευκωσία, αλλά και απευθείας στην Ουάσιγκτον και στο Πεντάγωνο.

Ζητήθηκαν εξηγήσεις για την παρουσία του αμερικανικού πολεμικού σκάφους στην Κυπριακή ΑΟΖ και την έκδοση τουρκικής Navtex με το επιχείρημα ότι το σκάφος θα ανέσυρε συσκευή από τον βυθό χωρίς να δοθούν άλλες εξηγήσεις. 

Σύμφωνα με τον κυπριακό Φιλελεύθερο οι Αμερικανοί δικαιολογήθηκαν ότι δεν κάνουν άσκηση με την Τουρκία και ότι η παρουσία του αμερικανικού σκάφους έχει να κάνει με δικό τους αποκλειστικά θέμα.


Η αμερικανική Πρεσβεία στην Λευκωσία ενημέρωσε το κυπριακό ΥΠΕΞ ότι οι Αμερικανοί δεν ζήτησαν την έκδοση Νavtex από την Τουρκία. Η απάντηση θεωρήθηκε ως μια πρώτη θετική τοποθέτηση, ωστόσο αναμένονται περισσότερες εξηγήσεις από το αμερικανικό Πεντάγωνο που ήταν και ο αποδέκτης των διαβημάτων της κυπριακής διπλωματικής αντιπροσωπείας στην αμερικανική πρωτεύουσα.
Το άρθρο περιέχει πληροφορίες από το pronews.gr


ΚΕΔΕ: Εξαίρεση από την υποχρέωση δήλωσης Πόθεν Έσχες μη αιρετών μελών επιτροπών των δήμων

Πέμπτη, Ιουλίου 27, 2017
ΜΕ ΟΜΟΦΩΝΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΚΕΔΕ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΜΟΔΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΔΗΛΩΣΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΜΗ ΑΙΡΕΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΤΟΥΣ ΣΕ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ 

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, σημείωσε ότι είναι αναγκαία η εξαίρεση τους, καθώς σε διαφορετική περίπτωση δε θα μπορούν να λειτουργήσουν οι επιτροπές.
Όπως επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης του επίμαχου θέματος στο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, η σχετική υποχρέωση έχει προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία των Επιτροπών των δήμων όλης της χώρας.

Όπως υπογράμμισαν η υλοποίηση του νέου θεσμικού πλαισίου σχετικά με τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης, έχει ως συνέπεια να σημειώνονται μαζικές παραιτήσεις των μη αιρετών μελών καθώς και των αναπληρωτών τους στις επιτροπές.

Οι συγκεκριμένοι πολίτες υποστηρίζουν ότι δεν είναι σε θέση να προβούν σε κατάθεση της Δήλωσης καθώς δεν έχουν εξοικείωση με την ηλεκτρονική τεχνολογία και επιπλέον δε διαθέτουν χρήματα για να πληρώσουν λογιστή που θα τους την υποβάλει.

Μα σημειωθεί ότι σύμφωνα με την αρμόδια Αρχή, πλέον υπάγονται στην υποχρέωση υποβολής Δήλωσης Περιουσιακής Κατάστασης, όλα τα μέλη όλων των επιτροπών των Δήμων, είτε αφορούν προμήθειες, παροχή υπηρεσιών ή έργων, παρακολούθηση και παραλαβή αυτών, αξιολόγηση προσφορών και προσφυγές έργων ανεξαρτήτως ποσού (προϋπολογισμού). Από την ανωτέρω υποχρέωση εξαιρούνται οι ανήλικοι που συμμετέχουν σε σχολικές επιτροπές Δήμων.

Σε κάθε περίπτωση το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ ζητεί τα αρμόδια υπουργεία να προβούν σε διευκρίνιση ή και τροποποίηση των σχετικών διατάξεων έτσι ώστε αν υπάρχουν επιτροπές των δήμων, που αποτελούνται από μέλη που δεν έχουν την ιδιότητα του δημοτικού υπαλλήλου ή του αιρετού, αυτά να μην έχουν υποχρέωση υποβολής δηλώσεων.

Πέμπτη, Ιουλίου 27, 2017 / airetos.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

NEASTYRANEWS.GR Best of Internet