Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ σήμερα στον Β’ παραλιακό Νέων Στύρων (ΕΙΚΟΝΕΣ)


ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ


Τρίτη, 8 Αυγούστου 2017

Αυγούστου 08, 2017

Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ σήμερα στον Β’ παραλιακό Νέων Στύρων (ΕΙΚΟΝΕΣ)


Ο ΚΑΚΟΣ ΧΑΜΟΣ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017 ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΠΑΘΟ Β’ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΣΤΥΡΩΝ ΑΦΟΥ ΜΕΓΑΛΑ ΦΟΡΤΗΓΑ «ΚΟΛΛΗΣΑΝ» ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ ΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΕΝΑΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΠΑΝΙΚΟ.Το πρόβλημα δεν είναι σημερινό αλλά υπαρκτό εδώ και πολλά χρόνια αφού προσπαθούμε να συνδυάσουμε το αδιανόητο, δηλαδή, σε ένα δρόμο που στην ουσία είναι για να εξυπηρετεί ένα ρεύμα κυκλοφορίας, να έχουμε την απαίτηση ο δρόμος αυτός να είναι διπλής κυκλοφορίας (άνοδος-κάθοδος) και μάλιστα στον ίδιο δρόμο η μια του πλευρά να φιλοξενεί παρκαρισμένα αυτοκίνητα καθώς επίσης στον ίδιο δρόμο να περνούν και βαρέα οχήματα που συναντιούνται είτε βγαίνοντας από τα ferry, είτε κατεβαίνοντας από Αλιβέρι ή ανεβαίνοντας από Κάρυστο.

Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες λοιπόν που η κίνηση είναι αυξημένη, υπάρχουν αρκετές φορές (όπως σήμερα) που οι διερχόμενοι οδηγοί, επισκέπτες ή μόνιμοι κάτοικοι ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝΤΑΙ.

Είμαστε «τυχεροί» σήμερα που δεν συνέπεσαν αυτά τα φορτηγά που πέρασαν, με αυτά που ανεβοκατεβαίνουν στο νταμάρι στους Ραπταίους γιατί αλλιώς ακόμα εκεί θα είμαστε.

Έχουν γίνει πειράματα κατά το παρελθόν με λύσεις "ημίμετρα" του τύπου, απαγόρευσης παρκαρίσματος στον β' παραλιακό με αμοιβή για τους επισκέπτες που επέλεξαν την περιοχή μας για διακοπές ΚΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ (Αυτές οι λύσεις είναι ασπιρίνη στον καρκίνο).

Η λύση πρέπει να είναι καταλυτική και μόνιμη και όχι να περιμένουμε κάποιους φιλότιμους συμπατριώτες μας όπως σήμερα να προσπαθούν να διευκολύνουν κάνοντας τον «τροχονόμο», τους οδηγούς (καλά κάνουν φυσικά αλλά δεν είναι η λύση αυτή).

ΠΡΟΤΑΣΗ: 1) Τουλάχιστον 3 μήνες (καλοκαιρινούς) να μην περνά ΚΑΝΕΝΑ ΦΟΡΤΗΓΟ από τον β’ παραλιακό και να πηγαίνει από το ΡΕΟΥΖΙ όπως παλιά (η δικαιολογία του κακού δρόμου δεν υπάρχει απλά έτσι τους εξυπηρετεί)

2) Πρέπει το θέμα της μεταφοράς της ράμπας στο λιμάνι των ψαράδων όσο και να «ενοχλεί» κάποιους, με κάθε κόστος να δρομολογηθεί, είναι η μόνη και πιο ανώδυνη λύση που θα δώσει ανάσα στο χωριό μας (η λύση για μεγάλωμα της ράμπας του λιμανιού που υπάρχει(;) μέχρι σήμερα είναι μια μεγάλη ΜΠΟΥΡΔΑ που θα διαιωνίσει το ήδη μεγάλο φορτίο που υπάρχει στην περιοχή).
Το λιμάνι που έχουμε μέχρι σήμερα θα πρέπει να γίνει ΜΑΡΙΝΑ οργανωμένη για να αλλάξει και χαρακτήρα ο τόπος μας και να μεταμορφωθεί από ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ σε ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ όπως άλλα μέρη που έχουν ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑ ΜΥΑΛΑ.

Υ.Γ. Ελπίζω να «προλάβω» να δώ μαζί με τους συμπατριώτες μου μια αλλαγή νοοτροπίας και μια ΣΤΡΟΦΗ ΠΡΟΟΔΟΥ στην περιοχή μας απαλλαγμένη από ΜΙΚΡΟΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ που ταλανίζουν και υποβαθμίζουν αυτό το στολίδι που έχουμε την πολυτέλεια να λέμε πως είναι ο τόπος καταγωγής μας ...1 σχόλιο:

Κώστας Αποστολόπουλος είπε...

Μάλλον δεν θα ( προλάβουμε ) να τα δούμε εμείς όλα αυτά που λες φίλε Κώστα

Post Bottom Ad

NEASTYRANEWS.GR Best of Internet