Νέες αυξήσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ


ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ


Παρασκευή, 4 Αυγούστου 2017

Αυγούστου 04, 2017

Νέες αυξήσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗΝΕΕΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 2018, ΚΑΘΙΣΤΩΝΤΑΣ ΑΚΟΜΗ ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΗ ΤΗΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΠΙΕΖΟΝΤΑΙ ΑΣΦΥΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΒΑΡΗ.


Οι νέες επιβαρύνσεις, σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», είναι αποτέλεσμα της υποχρέωσης- και μνημονιακής- να επιστραφεί στη ΔΕΗ η δαπάνη που έκανε για υπηρεσίες κοινής ωφελείας την περίοδο 2012-2015. Αυτές αφορούν κυρίως την κάλυψη των αναγκών των μη διασυνδεδεμένων νησιών.

Το σχετικό ποσόν, σύμφωνα με τη ΔΕΗ, ανέρχεται στα 715 εκατ. ευρώ, ενώ η ΡΑΕ που έχει αναλάβει να κάνει την εκκαθάριση του σχετικού λογαριασμού φέρεται να το “ψαλιδίζει” στα 375 εκατ. ευρώ. 
Η Ολομέλεια της ΡΑΕ συνεδρίασε χθες για να οριστικοποιήσει το τελικό προς ανάκτηση ποσόν, αλλά και να καταλήξει στον επιμερισμό του στα τιμολόγια σε ορίζοντα πενταετίας, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να πάρει αποφάσεις, αφού βεβαίως λαμβάνει υπόψη της και το πολιτικό κόστος.

Το άρθρο περιέχει πληροφορίες από το e-dimosio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

NEASTYRANEWS.GR Best of Internet