Δεν θα δοθεί νέα παράταση για την υποβολή αντιρρήσεων επί των δασικών χαρτών


ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ


Σάββατο, 5 Αυγούστου 2017

5.8.17

Δεν θα δοθεί νέα παράταση για την υποβολή αντιρρήσεων επί των δασικών χαρτών


ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΩΚΡΑΤΗ ΦΑΜΕΛΛΟ

ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΝΕΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΩΝ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΤΩΝ ΔΑΣΙΚΩΝ ΧΑΡΤΩΝ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΤ Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΦΑΜΕΛΛΟΣ. 


Όπως σημείωσε, τον Απρίλιο του 2018 θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για τους δασικούς χάρτες, ενώ σε λίγες εβδομάδες θα γίνει νέα ανάρτηση στο 17% της επιφάνειας της χώρας που αφορά στην Κεντρική Μακεδονία και την Αττική.

Αναφορικά με το πρόβλημα των μεδουσών στον Κορινθιακό κόλπο, ο κ. Φάμελλος μίλησε για την υπεραλίευση και τα θαλάσσια ρεύματα , ενώ υπογράμμισε πως η ένταξη της περιοχής στη ζώνη Natura και τα επιφανειακά δίχτυα θα βοηθήσουν στην αντιμετώπισή του.
Για το φράγμα στη Μεσοχώρα, ο αναπληρωτής υπουργός είπε σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, πως το έργο ξεμπλόκαρε μετά από 16 χρόνια και πως πρόκειται για ένα υδροηλεκτρικό έργο που συνδέεται άμεσα με τον ενεργειακό σχεδιασμό και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Συμπλήρωσε εξάλλου πως εξασφαλίζεται ότι το μέρος του χωριού που δεν θα κατακλυστεί από τα νερά της μελλοντικής λίμνης, θα σωθεί και θα εξακολουθήσει να κατοικείται.

Το άρθρο περιέχει πληροφορίες από το enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

NEASTYRANEWS.GR Best of Internet