Οι Γερμανοί επιλέγουν την Ελλάδα αντί της Ισπανίας - Καταρρέει ο τουρισμός της Τουρκίας

Post Top Ad

ΟΛΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι Γερμανοί επιλέγουν την Ελλάδα αντί της Ισπανίας - Καταρρέει ο τουρισμός της Τουρκίας

Οι Γερμανοί επιλέγουν την Ελλάδα αντί της Ισπανίας - Καταρρέει ο τουρισμός της Τουρκίας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΜΙΑ ΑΡΙΣΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΜΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΑ ΕΣΟΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΦΕΤΙΝΗ ΜΕ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΕΤΣΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΚΑΘΩΣ Ο ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΚΑΙ ΟΙ TOUR OPERATORS ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΟ ΤΟΥΡΙΣΤΑ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΑΝ ΒΑΣΙΚΟ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟ ΟΔΗΓΟ.


Η εξήγηση για αυτό είναι πολλαπλή: Χαμηλές τιμές εν σχέση με την Ισπανία, κατάρρευση του τουρκικού τουρισμού λόγω τρομοκρατίας και πολιτικών αντιπαραθέσεων με τις χώρες της Δύσης, ανασφαλείς προορισμοί όπως Αίγυπτος και Μαρόκο και φιλική στάση των γερμανικών Tour Operators λόγω του γεγονότος ότι τα ελληνικά αεροδρόμια τα διαχειρίζονται γερμανικές εταιρείες όπως η Fraport.

Για να προκύψουν έσοδα πρέπει να υπάρξει αυξημένη κίνηση στα αεροδρόμια. Όσο περισσότεροι τουρίστες έρθουν τόσο το καλύτερο. Η δε Μόσχα τηρεί μαι πολύ φιλική στάση απέναντι στην Ελλάδα και υπάρχει αυξημένη ροή τουριστών και από εκεί.

Ουδείς αντιλέγει ότι ο τουρισμός είναι το βασικό προϊόν της χώρας. Όμως δεν μπορεί να εξαρτάται από κάτι τόσο ευμετάβλητο και εκβιάσιμο από κέντρα εξουσίας όπως αυτό.
Ένα τρομοκρατικό κτύπημα, ένας σεισμός, μια οικονομική καταστροφή ή εκβιασμοί από αλλοδαπά ΥΠΕΞ και όλα αλλάζουν μέσα σε μια νύκτα. Η χώρα πρέπει να αποκτήσει κι άλλες πηγές εσόδων.

«Η Ελλάδα είναι η νικήτρια στον τουρισμό» είναι ο τίτλος άρθρου στην εφημερίδα Westfälische Nachrichten που εξετάζει ποιες είναι οι καλύτερες επιλογές για φέτος το καλοκαίρι για τους Γερμανούς τουρίστες, ακόμη και εκείνους που δεν έχουν κανονίσει ακόμη κάποιο ταξίδι.
Όπως επισημαίνουν οι Κριστίνα Ντίτριχ και η Μπέρμπελ Πέτερς, που ειδικεύονται σε τουριστικά πακέτα σε κεντρικό ταξιδιωτικό γραφείο του Μίνστερ, το φετινό καλοκαίρι δεν είναι ένα τυπικό καλοκαίρι «των κρατήσεων της τελευταίας στιγμής», κι αυτό οφείλεται κυρίως στην αστάθεια και αβεβαιότητα που επικρατεί σε κλασικούς, οικονομικούς προορισμούς όπως η Τουρκία, η Αίγυπτος, το Μαρόκο ή η Τυνησία γράφει η DW«Θα μπορούσε έτσι κάποιος τώρα την τελευταία στιγμή αλλά και οικονομικά να πετάξει στη Μαγιόρκα;» ρωτά τις δύο ειδικούς ο δημοσιογράφος.

«Σε καμία περίπτωση», απαντά η Μπ. Πέτερς, διότι οι τιμές στα ξενοδοχεία είναι στα ύψη. Η συνάδελφός της όμως συνιστά πολύ περισσότερο διακοπές στην Ελλάδα και όχι στις Βαλεαρίδες. Παρά το ότι πριν από δύο χρόνια εξαιτίας της οικονομικής κρίσης ο τουρισμός είχε πληγεί, η χώρα έχει καταφέρει εδώ και καιρό να ορθοποδήσει τουριστικά. «Στην Ελλάδα βρίσκω πραγματικά εξαιρετικές προσφορές σε καλές τιμές», αναφέρει η ειδικός.

Όπως σημειώνει η γερμανική εφημερίδα η Ελλάδα «ήταν η μεγάλη νικήτρια του περσινού έτους και επωφελείται έντονα από την Τουρκία, στην οποία μάλιστα «οι κρατήσεις κινούνται σε άκρως υποτονικά επίπεδα», σημειώνει η Κρ. Ντίτριχ. Αναφορικά μάλιστα με την Τουρκία η συνάδελφός της σημειώνει ότι «η κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο τουρκικός τουριστικός κλάδος είναι μια καταστροφή», ενώ κάποια ξενοδοχεία αναγκάστηκαν να βάλουν λουκέτο.
Το άρθρο περιέχει πληροφορίες από το pronews.gr 


Δεύτεροι στον κόσμο σε χρήση του YouTube οι Έλληνες

Πέμπτη, Ιουλίου 27, 2017
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ Η ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΒΙΝΤΕΟ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΕ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟ YOUTUBE, ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΣΑΟΥΔΑΡΑΒΕΣ!

Ας προσπεράσουμε το γεγονός ότι μοιραζόμαστε την ίδια συνήθεια με τους πλουσιότερους στον πλανήτη… και να δούμε τα νούμερα, είναι πραγματικά πολύ εντυπωσιακά.
Κάθε μέρα το YouTube έχει 3 με 3,5 εκατ. μοναδικούς επισκέπτες από Ελλάδα και 6 εκατομμύρια μοναδικούς χρήστες τον μήνα, που αντιστοιχεί στο 90% των online χρηστών στη χώρα μας! Στην Ευρώπη είμαστε πέμπτοι σε απόλυτα νούμερα στο μοίρασμα αρχείων βίντεο! E μα γι’ αυτό έχει πέσει η τηλεθέαση, παίρνουμε τη δόση μας από το YouTube.

Αν είσαι μεταξύ 16 και 24 ετών, βλέπεις κάθε μέρα όπως και οι 8 στους 10 συνομήλικοι σου. Το χάσμα που χωρίζει από τους γονείς σου δεν είναι πολύ μεγάλο διότι και αυτοί έχουν κολλήσει, 8 στους 10 βλέπουν τουλάχιστον μια φορά τον μήνα και 4 στους 10 κάθε μέρα. Μήπως για να καταλάβουν πώς περνάς τις ώρες σου;

Η μανία με το YouTube είναι τέτοια που μας ακολουθεί και στις παραλίες. Φαίνεται ότι η μουσική από το beach bar και ο freddo είναι ιδανικό σκηνικό για να συνεχίσουμε να βλέπουμε βίντεο στο κινητό και αυτό το επιβεβαιώνουν και οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας που δίνουν πλέον 4G και στην τελευταία ξαπλώστρα ώστε να μη μας λείψει η καθημερινή δόση YouTube. Δες τα στοιχεία που δημοσίευσε πρόσφατα το Εθνικό Κέντρο Διαχείρισης Δικτύου της WIND για την κίνηση που αναμένει το φετινό καλοκαίρι:

Η κίνηση του δικτύου 4G της WIND θα αυξηθεί κατά 300% πανελλαδικά αλλά ειδικότερα στις Κυκλάδες, όπου τα πρωτεία θα διεκδικήσουν η Μύκονος, η Πάρος και η Σαντορίνη, με τους χρήστες να καταναλώνουν data κατά 55% για να δουν YouTube!

Αναμενόμενο θα μου πεις, είναι κοσμικά νησιά, οι επισκέπτες τους δεν θέλουν να χάνουν τις εξελίξεις άσε που θα ανεβάζουν και οι ίδιοι βίντεο από την Ψαρού και τη συναυλία του Αντώνη Ρέμου. Το ότι η χρήση data μέσω κινητού αναμένεται να διπλασιαστεί στη Σάμο και στη Μυτιλήνη, πώς εξηγείται;
Πέμπτη, Ιουλίου 27, 2017 / arouraios.gr

Σφοδρή αντιπαράθεση με αφορμή τις εγγραφές ΑμεΑ μαθητών στα ιδιωτικά σχολεία

Πέμπτη, Ιουλίου 27, 2017
ΚΟΝΤΡΑ ΕΧΕΙ ΞΕΣΠΑΣΕΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ. ΑΦΟΡΜΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕ ΤΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ, ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ «ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ».

Χαρακτηρίζοντας «σοβιετικού τύπου» τις προωθούμενες μεταρρυθμίσεις ο ΣΙΣ κατηγορεί την κυβέρνηση για «μια αμφίβολης σκοπιμότητας επίδειξη ανθρωπισμού» γιατί «στην παρ. 2 του ίδιου άρθρου 71 προβλέπεται ότι ‘’στα ιδιωτικά σχολεία δύνανται να εγγράφονται και να φοιτούν μαθητές με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, με τους ίδιους όρους, προϋποθέσεις και προσαρμογές που ισχύουν για τα δημόσια σχολεία[…]’’ και ότι ‘’απαγορεύεται η άρνηση εγγραφής μαθητών εξ αιτίας της αναπηρίας ή των ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών τους.’’».

«Ας μας πληροφορήσει ο κύριος υπουργός πόσους κτιριολογικούς ελέγχους διεξήγαγε ο ΕΟΠΠΕΠ στα δημόσια σχολεία σχετικώς με την ευκολία πρόσβασης σε αυτά μαθητών με αναπηρία, ποια είναι τα ευρήματά του και πώς προτίθενται οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου του να τα αντιμετωπίσουν», αναφέρουν.
Το υπόμνημα του Συνδέσμου Ιδιωτικών Σχολείων προκάλεσε την οργή της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία που κάνει λόγο για «απαράδεκτο, αντικοινωνικό και ρατσιστικό λόγο που προάγει τη διάκριση και αρθρώνεται στην Ελλάδα χώρα μέλος της ΕΕ, στην Ελλάδα που έχει κυρώσει τη Σύμβαση του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία και το Προαιρετικό της Πρωτόκολλο, με πλούσιο νομικό πολιτισμό κατά των διακρίσεων».
«Είναι αδιανόητο να βγαίνουν ιδιώτες που ασκούν επιχειρηματικό έργο επί δημόσιο αγαθό και να ζητούν άνιση μεταχείριση: «Τέλος, σε όλη αυτήν την σοβιετικού τύπου νομοθέτηση δεν μπορούσε να λείψει και η απαραίτητη επίδειξη ανθρωπισμού. Στην παρ. 2 του ίδιου άρθρου 71 προβλέπεται ότι "στα ιδιωτικά σχολεία δύνανται να εγγράφονται και να φοιτούν μαθητές με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, με τους ίδιους όρους, προϋποθέσεις και προσαρμογές που ισχύουν για τα δημόσια σχολεία[...]" και ότι "απαγορεύεται η άρνηση εγγραφής μαθητών εξ αιτίας της αναπηρίας ή των ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών τους».

«Ανθρωπισμός» η ισότιμη ένταξη όλων των μαθητών στην εκπαίδευση; Μήπως στο τέλος - τέλος και «φιλανθρωπικό έργο»;
Η δήλωση αυτή καταδεικνύει μόνο τα τεράστια ελλείμματα που έχει ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Σχολείων στον τομέα σεβασμού των ανθρωπίνων και συνταγματικών δικαιωμάτων. Η Ε.Σ.Α.μεΑ. ζητά εδώ και πολλά χρόνια να μην αδειοδοτούνται εξαρχής τα ιδιωτικά σχολεία που δεν τηρούν τους κανόνες προσβασιμότητας. Δεν πρόκειται για θέμα «ανθρωπισμού»: η ισότιμη ένταξη των μαθητών με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που οι οικογένειές τους επιθυμούν να τα εγγράψουν σε ιδιωτικά σχολεία είναι θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα, είναι ζήτημα άσκησης οικογενειακής και προσωπικής επιλογής.
Και πράγματι, υπάρχουν ιδιωτικά σχολεία που εγγράφουν μαθητές με αναπηρία και τηρούν τις εύλογες προσαρμογές.
Το λιγότερο που μπορεί να πράξει ο ΣΙΣ είναι να αποσύρει το υπόμνημά του και να απολογηθεί δημόσια για την απαράδεκτη συμπεριφορά του. Οφείλει ο Σύνδεσμος των Ιδιωτικών Σχολείων να συνεργαστεί με όλους τους παράγοντες της εκπαιδευτικής κοινότητας, το υπουργείο Παιδείας, την ΕΣΑμεΑ, τους εκπαιδευτικούς, ώστε να διαμορφωθεί ένα σωστό πλαίσιο συνθηκών στα ιδιωτικά σχολεία, που θα προάγει την πλήρη ένταξη όλων των μαθητών» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η απάντηση του υπουργείου Παιδείας
Ο Υπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου απέστειλε στον Σύνδεσμο Ιδιωτικών Σχολείων επιστολή με την οποία εξηγεί τους λόγους για τους οποίους επιστρέφει ως απαράδεκτο το υπόμνημα.


Πέμπτη, Ιουλίου 27, 2017 / enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad