Σε πύρινο κλοιό η Αλβανία: Συνδρομή δύο ελληνικών αεροσκαφών στην κατάσβεση


ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ


Πέμπτη, 3 Αυγούστου 2017

Αυγούστου 03, 2017

Σε πύρινο κλοιό η Αλβανία: Συνδρομή δύο ελληνικών αεροσκαφών στην κατάσβεσηΔΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ, Η ΟΠΟΙΑ ΜΑΣΤΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ 24ΩΡΟ ΑΠΟ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΕΣΤΙΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ, ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΠΗΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ.


Η απόφαση αποστολής ελληνικών πυροσβεστικών σκαφών ελήφθη ύστερα από αίτημα της αλβανικής κυβέρνησης, αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Από χθες μαίνονται στη χώρα 25 ισχυρές εστίες φωτιάς, με τις μεγαλύτερες και τις πιο καταστρεπτικές στην περιοχή ανάμεσα στη Χειμάρρα και τον Αυλώνα. Είναι η πρώτη φορά που η Αλβανία αντιμετωπίζει τόσα πυκνά και ισχυρά μέτωπα πυρκαγιών.

Η Αλβανία δεν διαθέτει στόλο αεροπυρόσβεσης, ταυτόχρονα ούτε δυνατότητες πρόσβασης των οχημάτων σε δασώδεις περιοχές. Συνεπώς, η πυρόσβεση με πρωτόγονα μέσα και μόνο με ανθρώπινες δυνάμεις καταστούν αδύνατο το πυροσβεστικό τους έργο.

Στις καταστάσεις αυτές, η αλβανική πλευρά αναγκάστηκε να ζητήσει βοήθεια σε τρίτες χώρες, ανακοινώνοντας προς το παρόν, την ετοιμότητα να συμβάλλει μόνο η Ελλάδα.

Η Ελλάδα και παλιότερα είχε στείλει στην Αλβανία πυροσβεστικά αεροσκάφη, αλλά στις περιπτώσεις αυτές η αποστολή τους αφορούσε την πυρόσβεση πυρκαγιών στις ελληνικές μειονοτικές περιοχές.

Το άρθρο περιέχει πληροφορίες από το zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

NEASTYRANEWS.GR Best of Internet