Προσφυγή στο ΣτΕ αξιωματικών του ΠΝ για την ακύρωση της απόφασης για περικοπή 3 ειδικών επιδομάτων


ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ


Πέμπτη, 3 Αυγούστου 2017

Αυγούστου 03, 2017

Προσφυγή στο ΣτΕ αξιωματικών του ΠΝ για την ακύρωση της απόφασης για περικοπή 3 ειδικών επιδομάτωνΜΕ ΚΟΙΝΗ ΑΙΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ 200 ΜΟΝΙΜΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΤΟΝΙΖΟΥΝ ΟΤΙ Η ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΗ Μ ΑΡΚΕΤΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ.


Οι αξιωματικοί ζητούν να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική η απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας (20.5.2017) με την  οποία καθορίζονται οι δικαιούχοι, το ύψος, οι  και οι προϋποθέσεις χορήγησης των επιδομάτων κινδύνου και ειδικών αποζημιώσεων που καταβάλλονται στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, κατά το μέρος που αφορά τις προϋποθέσεις χορήγησης των επιδομάτων υποβρυχίων καταστροφών, πτώσεως αλεξιπτωτιστή  και εξουδετέρωσης ναρκών.

Οι αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού επισημαίνουν ότι με την επίμαχη υπουργική απόφαση στην ουσία περιορίζεται ο αριθμός των στρατιωτικών που μπορούν να λάβουν τα εν λόγω τρία επιδόματα. Και αυτό γιατί σύμφωνα με την επίμαχη απόφαση λαμβάνουν πλέον τα τρία αυτά επιδόματα μόνο όσοι υπηρετούν στην Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ) και στο Κέντρο Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ).
Έτσι, όμως αποκλείονται από την λήψη των επιδομάτων αυτών όλοι οι υπόλοιποι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί που συνεχίζουν να εκπαιδεύονται πάνω στο αντικείμενο τους, με όποια αυξημένη επικινδυνότητα και εάν έχει, δημιουργώντας  με το τρόπο αυτό στην ουσία  δύο κατηγορίες στρατιωτικών, κάτι το οποίο είναι κατάφωρα άδικο.

Υποστηρίζουν ότι ο περιορισμός αυτός της  χορήγησης των τριών επιδομάτων σε ορισμένους μόνο αξιωματικούς και υπαξιωματικούς παραβιάσει τις συνταγματικές αρχές της ισότητας, της αναλογικότητας της  δικαιολογημένης εμπιστοσύνης του πολίτη στη κράτος και της ορθολογικής οργάνωσης της δημόσιας διοίκησης.

Το άρθρο περιέχει πληροφορίες από το pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

NEASTYRANEWS.GR Best of Internet