Καλά πάει η γεώτρηση στην κυπριακή ΑΟΖ: Το γεωτρύπανο του West Capella έφτασε στα 2.430 μέτρα

Post Top Ad

ΟΛΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καλά πάει η γεώτρηση στην κυπριακή ΑΟΖ: Το γεωτρύπανο του West Capella έφτασε στα 2.430 μέτρα

Καλά πάει η γεώτρηση στην κυπριακή ΑΟΖ: Το γεωτρύπανο του West Capella έφτασε στα 2.430 μέτρα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΣΤΑ ΠΡΩΤΑ 2.430 ΜΕΤΡΑ ΕΦΤΑΣΕ Η ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΕΤΑΡΕΙΑΣ ΤΟΤΑΛ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΕΝΙ. ΤΗ ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΕΚΤΕΛΕΙ ΤΟ ΓΕΩΤΡΥΠΑΝΟ WEST CAPELLA ΣΤΟΝ ΣΤΟΧΟ «ΟΝΗΣΙΦΟΡΟΣ» ΤΟΥ ΤΕΜΑΧΙΟΥ «11» ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΑΟΖ.

Έτσι, ουσιαστικά ολοκληρώθηκε το πρώτο από οκτώ συνολικά στάδια της γεώτρησης, που ξεκίνησε στην πράξη την προηγούμενη εβδομάδα. Κυπριακές πηγές που μίλησαν στην ιστοσελίδα μας εξέφρασαν ικανοποίηση για την μέχρι στιγμής πρόοδο, την οποία χαρακτηρίζουν σημαντική. 

Σύμφωνα με τον Πέτρο Θεοχαρίδη της εφημερίδας Φιλελεύθερος, σε αυτό το επίπεδο, ουσιαστικά διακόπτεται για ένα διάστημα η λειτουργία του γεωτρυπάνου, ώστε να «τσιμεντώσουν» τη γεώτρηση, δηλαδή τοποθετούν τσιμεντένιο προστατευτικό περίβλημα. Επίσης τοποθετείται και το πρώτο σύστημα πρόληψης διαρροών, που προβλέπεται στον σχεδιασμό της γεώτρησης. Η διαδικασία αυτή αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι και το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του «Φ», η γεώτρηση ξεκίνησε με διάμετρο 36 ιντσών μέχρι το βάθος των 2.250 μέτρων και συνεχίστηκε μέχρι το βάθος που βρίσκεται τώρα με διάμετρο 26 ιντσών, ενώ μετά την ολοκλήρωση του τσιμεντένιου προστατευτικού περιβλήματος η γεώτρηση έχει διάμετρο 20 ιντσών. Το δεύτερο στάδιο, προβλέπει ότι το γεωτρύπανο θα φτάσει σε βάθος 3.100 μέτρων περίπου, οπότε και το γεωτρύπανο θα σταματήσει και πάλι, για να γίνουν σημαντικές σεισμογραφικές έρευνες εντός της γεώτρησης από το βάθος αυτό, ώστε να έχουν οι ειδικοί περισσότερα και πιο λεπτομερή στοιχεία για το επόμενο στάδιο της γεώτρησης και πιο ακριβή δεδομένα για τον στόχο. 

Χωρίς κανένα πρόβλημα συνεχίζεται και η εξυπηρέτηση του γεωτρυπάνου από τη στεριά και συγκεκριμένα με τα δύο ελικόπτερα από το αεροδρόμιο Λάρνακας, που πραγματοποιούν τουλάχιστον δύο τακτικά δρομολόγια ημερησίως, μεταφέροντας κυρίως προσωπικό, αλλά και από τα πλοία που μεταφέρουν τα απαραίτητα για τη γεώτρηση υλικά.
Τετάρτη, Ιουλίου 26, 2017 / mignatiou.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad