Η Frontex τείνει χείρα βοηθείας στην Ιταλία


ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ


Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2017

Ιουλίου 12, 2017

Η Frontex τείνει χείρα βοηθείας στην Ιταλία


Η Frontex και οι χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που συμμετέχουν στην επιχείρηση Τρίτων δέχθηκαν χθες Τρίτη να την τροποποιήσουν προκειμένου να βοηθήσουν την Ιταλία, χωρίς όμως να φτάσουν στο σημείο να ανακοινώσουν ότι οι πρόσφυγες που περισυλλέγονται στη Μεσόγειο θα μπορούν να αποβιβάζονται και σε άλλα λιμάνια εκτός από τα ιταλικά.

Η Frontex ανακοίνωσε μετά την ολοκλήρωση της τεχνικής αυτής συνάντησης στη Βαρσοβία ότι θα δημιουργηθεί αμέσως μια ομάδα εργασίας για να προετοιμάσει το νέο επιχειρησιακό σχέδιο της Τρίτων, το οποίο συνέχεια θα υποβληθεί στις χώρες που συμμετέχουν στην επιχείρηση, διευκρινίζεται σε ανακοίνωση.

Βάσει του ισχύοντος σχεδίου, η χώρα που φιλοξενεί την επιχείρηση πρέπει να δέχεται τους πρόσφυγες που περισυλλέγονται από τα πλοία της Frontex. Ο ίδιος κανόνας ισχύει για τις επιχειρήσεις που διαχειρίζονται η Ελλάδα και η Ισπανία.

Στη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης, «η Ιταλία ανακοίνωσε ότι σε περίπτωση μαζικής εισροής προσφύγων, θα ήθελε να έχει τη δυνατότητα να τους αποβιβάζει στα λιμάνια άλλων χωρών μελών», διευκρινίζει η Frontex.

«Όλοι οι συμμετέχοντες αναγνώρισαν ότι η Ιταλία είναι αντιμέτωπη με μια εξαιρετική πίεση και ότι έχει ανάγκη μεγαλύτερης στήριξης από την ΕΕ και τη Frontex», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.
Εδώ και μία εβδομάδα η Ιταλία αυξάνει τις εκκλήσεις της σε βοήθεια, καλώντας τους ευρωπαίους εταίρους της να κάνουν «συγκεκριμένη συνεισφορά» ώστε να περιοριστούν οι αφίξεις προσφύγων στην Ευρώπη και να επαναπατρίζονται με καλύτερο τρόπο σε όλη την ήπειρο όσοι διασώζονται στη Μεσόγειο.

Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2017
zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

NEASTYRANEWS.GR Best of Internet