Μαθητής από τη Θεσσαλονίκη κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στη Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα

Post Top Ad

ΟΛΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μαθητής από τη Θεσσαλονίκη κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στη Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα

Μαθητής από τη Θεσσαλονίκη κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στη Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΣΤΗΝ 58Η ΔΙΕΘΝΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ 2017 ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑ, ΟΠΟΥ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΗΤΑΝ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΑΡΓΥΡΑ ΚΑΙ ΧΑΛΚΙΝΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ.

Ο Βασίλης Γεωργιάδης, μαθητής Γ' Λυκείου από τα εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη Θεσσαλονίκης, είναι ο χρυσός Ολυμπιονίκης των Μαθηματικών, ο οποίος έλαβε φέτος για δεύτερη φορά μέρος στην Ολυμπιάδα, κατακτώντας μία από τις πρώτες θέσεις. «Είχα από μικρή ηλικία ενδιαφέρον για τα μαθηματικά, αλλά στράφηκα στο διαγωνιστικό κομμάτι από την Α' Λυκείου. Χρειάστηκε μια καλή προετοιμασία τόσο στο σχολείο, αλλά κυρίως στο σπίτι με πολλή εξάσκηση. Κυρίως μελετούσα θέματα παλαιότερων διαγωνισμών», αναφέρει ο ίδιος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο ταλαντούχος νέος κατάφερε να λύσει τέσσερα από τα έξι θέματα, συγκεντρώνοντας 28 βαθμούς και χαρακτηρίζοντας υψηλό το επίπεδο δυσκολίας των θεμάτων, αλλά εφικτό για μαθητές που ασχολούνται με την επιστήμη. Εξίσου επιτυχημένη ήταν η πορεία του στις πανελλαδικές εξετάσεις, ενώ σκοπεύει να φοιτήσει στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα εγκαταλείψει την ενασχόληση με τα μαθηματικά.

Αργυρός Ολυμπιονίκης αναδείχθηκε ο Ραφαήλ Τσιάμης, μαθητής Β' Λυκείου από τα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη, ο οποίος μαζί με τον Βασίλη είχαν κατακτήσει επίσης χρυσό και ασημένιο μετάλλιο στην 34η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα που διεξήχθη τον περασμένο Μάιο. Για πρώτη φορά μάλιστα, μετά από πολλά χρόνια, κατακτήθηκε το χρυσό μετάλλιο σε Βαλκανιάδα με την υψηλότερη δυνατή βαθμολογία (40/40).

Σημαντικές διακρίσεις κατέκτησαν και τα υπόλοιπα μέλη της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας Μαθηματικών και συγκεκριμένα οι: Δ-Χ. Μελάς, Αργυρό Μετάλλιο (Σχολή Μωραΐτη, Αθήνα), Δ. Λώλας, Αργυρό Μετάλλιο (Εκπαιδευτήρια Αθηνά, Τρίκαλα), Δ. Τσιντσιλίδας, Αργυρό Μετάλλιο (Ενιαίο Λύκειο Καλαμπακίου, Δράμα) και Ρ. Ψυρούκης, Χάλκινο Μετάλλιο (Β’ Ενιαίο Λύκειο, Μυτιλήνη).
Τρίτη, Ιουλίου 24, 2017 / tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad