Διώξεις προανήγγειλε ο Μαδούρο την επομένη των εκλογών


ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ


Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2017

Ιουλίου 31, 2017

Διώξεις προανήγγειλε ο Μαδούρο την επομένη των εκλογών


ΜΕ ΑΡΣΗ ΑΣΥΛΙΑΣ ΑΠΕΙΛΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΠΟΥ ΚΑΤΗΡΓΗΣΕ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ.

«Τελείωσε το σαμποτάζ της Βουλής, πρέπει να μπει τάξη. Θα υπάρξει άρση ασυλίας για εκείνους τους βουλευτές για τους οποίους πρέπει να γίνει άρση» δήλωσε, ενώπιον των οπαδών του, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Όπως είχε μεταδώσει νωρίτερα η Εκλογική Επιτροπή σε πανηγυρικό τόνο, πάνω από 8 εκατομμύρια πολίτες προσήλθαν να ψηφίσουν με τη συμμετοχή ωστόσο, να μην ξεπερνά το 41,5%.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας τα έβαλε όμως και με την Γενική Εισαγγελέα της χώρας, για το γεγονός ότι δεν έκανε τίποτα, όπως είπε, για να σταματήσει η βία.

«Τι πιστεύετε ότι πρέπει να κάνουμε με την Γενική Εισαγγελία; Να την αλλάξουμε άμεσα και να πάρουμε τον έλεγχο, ώστε να υπάρξει δικαιοσύνη» είπε, ενώ οι οπαδοί του φώναζαν συνθήματα κατά της γενικής εισαγγελέως.

Η Ορτέγα Ντίας, αν και υπήρξε στέλεχος των κυβερνήσεων Μαδούρο, υπήρξε η πρώτη που κατήγγειλε προσπάθεια συνταγματικής εκτροπής με αφορμή τις εκλογές για τη Συντακτική Συνέλευση, αλλά και την καταστολή στη διάρκεια των διαδηλώσεων.

Έκτοτε, όπως ήταν αναμενόμενο, μπήκε στο στόχαστρο.

Παρά το γεγονός ότι ο Μαδούρο χαρακτήρισε «θρίαμβο στα 18 χρόνια της Μπολιβαριανής επανάστασης» τις εκλογές για τη Συντακτική Συνέλευση, τα έβαλε με τα ιδιωτικά ΜΜΕ, για τον τρόπου που κάλυψαν τη διαδικασία.

Προανήγγειλε μάλιστα έρευνα εις βάρος ενός τηλεοπτικού σταθμού.

Η Αντιπολίτευση από την πλευρά της δίνει πολύ χαμηλότερο ποσοστό συμμετοχής στις εκλογές και ξεκαθαρίζει ότι θα συνεχίσει τις κινητοποιήσεις κατά της Συντακτικής Συνέλευσης.


Χώρες της Λατινικής Αμερικής, όπως η Κολομβία και το Μεξικό δηλώνουν ότι δεν αναγνωρίζουν το αποτέλεσμα της εκλογής. Το ίδιο ισχύει και για την Ισπανία, αλλά και τις ΗΠΑ, οι οποίες έχουν αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο επιβολής οικονομικών κυρώσεων εις βάρος του Καράκας.
Το άρθρο περιέχει πληροφορίες από ΤΑ ΝΕΑ 

Νετανιάχου σε Ερντογάν: Είσαι υποκριτής, πέρασε ανεπιστρεπτί η oθωμανική αυτοκρατορία

«ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΜΟΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ».

Με αυτή τη σκληρή απάντηση αντέδρασε το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ στις δηλώσεις του ισλαμιστή προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος -μετά την αποτυχημένη μεσολάβησή του στην υπόθεση του Κατάρ- στράφηκε τώρα προς τα Ιεροσόλυμα θέλοντας να το παίξει αφεντικό της περιοχής και στα θέματα θρησκείας. Από την πλευρά του, το γραφείο του Πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, εξαπέλυσε επίθεση στον Ταγίπ Ερντογάν, χαρακτηρίζοντας τον «υποκριτή», μετά και την καταδίκη της χώρας του από τον Πρόεδρο της Τουρκίας, σχετικά με τις ταραχές που εκτυλίχθησαν στα Ιεροσόλυμα. 

Επικαλούμενος επίσης την Τουρκική εισβολή του 1974 και κατοχή κυπριακών εδαφών, ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ τονίζει πως «ο Ερντογάν είναι ο τελευταίος άνθρωπος που μπορει να κάνει κήρυγμα στο Ισραήλ». Το Γραφείο του Ισραηλινού Πρωθυπουργού ανακοίνωσε ότι “θα έχει ενδιαφέρον (να δούμε) τι θα μπορούσε να πει ο Ερντογάν στους Κούρδους και στους κατοίκους της Βόρειας Κύπρου”. Πέρασε ανεπιστρεπτί η Οθωμανική  αυτοκρατορία  Στο ίδιο κλίμα ήταν και οι δηλώσεις του ισραηλινό ΥΠΕΞ απαντώντας στον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος απηύθυνε χθες έκκληση προς όλους τους μουσουλμάνους να επισκεφθούν το τέμενος Ακσά στα Ιεροσόλυμα, οι ημέρες της Οθωμανικής αυτοκρατορίας πέρασαν ανεπιστρεπτί.  

«Οι δηλώσεις του Προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι εντελώς άτοπες, αβάσιμες και διαστρεβλωμένες», αναφέρει το ισραηλινό ΥΠΕΞ, προσθέτοντας ότι η πρωτεύουσα του εβραϊκού λαού ήταν, είναι και θα είναι για πάντα η Ιερουσαλήμ. «Σε αντίθεση με το δικό σου παρελθόν, η Κυβέρνηση της Ιερουσαλήμ αποτελεί το θεματοφύλακα της ασφάλειας όλων των μειονοτήτων και των θρησκευτικών ελευθεριών και σέβεται τα δικαιώματά τους. Αυτοί που μένουν σε γυάλινα παλάτια, ας μην πετάνε πέτρες στους γείτονές τους», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Το Ισραηλινό ΥΠΕΞ σημείωσε ακόμα πως ακολουθείται αυστηρά η πλήρης ελευθερία λατρείας για τους Εβραίους, τους Μουσουλμάνους και τους Χριστιανούς «και θα συνεχίσει να το πράττει παρά την αβάσιμη συκοφαντία». 

Τούρκος ΥΠΕΞ:  Το Ισραήλ να συνετιστεί 
Σε ανακοίνωση του εκπροσώπου του ΥΠΕΞ Χουσείν Μουφτούογλου αναφέρεται ότι καταδικάζουν «τη γεμάτη αμετροέπεια ανακοίνωση του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ». «Στην Παλαιστίνη της οθωμανικής περιόδου, όλες οι διαφορετικές θρησκείες και δόγματα ζούσαν για αιώνες μέσα σε ειρηνικό περιβάλλον και ήταν ελεύθερες να ασκούν τα λατρευτικά τους καθήκοντα. Οι Εβραίοι γνωρίζουν καλά ότι κατά την οθωμανική περίοδο ήταν εκείνοι που απολάμβαναν μία απαράμιλλη ανοχή και αναμέναμε τη δέουσα εκτίμηση.  

Όπως και σήμερα οι Εβραίοι στην Τουρκική Δημοκρατία απολαμβάνουν την προστασία του κράτους μας όσον αφορά τη διαφύλαξη της πίστη τους και την ελευθερία άσκησης της λατρείας τους», αναφέρει. Προσθέτει ότι «η συνεχιζόμενη επί 50 χρόνια κατοχή του Ισραήλ στην ανατολική Ιερουσαλήμ, τη Δυτική Όχθη και τη Γάζα είναι ξεκάθαρο ότι δεν ωφελεί στην εξασφάλιση της ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή και στη λύση της παλαιστινο-ισραηλινής διαμάχης, με την απόκρυψη της αλήθειας ότι η ανατολική Ιερουσαλήμ βρίσκεται υπό κατοχή». Αποτελεί ευθύνη του Ισραήλ να συμπεριφερθεί μία ώρα αρχύτερα με λογική, να αποκαταστήσει το προηγούμενο καθεστώς του .Χαρέμ-ι-Σερίφ και να άρει όλα τα εμπόδια που αφορούν στην ελευθερία της λατρείας, καταλήγει. 

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λαμβάνοντας αφορμή από ένα νομοσχέδιο που προωθείται στην Κνέσετ (ισραηλινό κοινοβούλιο) επιτέθηκε κατά του Ισραήλ. Διαμήνυσε πως «η Τουρκία δεν θα επιτρέψει να σιγήσει το πρωινό κάλεσμα των πιστών για προσευχή στην Ιερουσαλήμ». Σύμφωνα με τον Ερντογάν «ένα σχέδιο νόμου που θεσπίζει απαγόρευση του πρωινού καλέσματος για προσευχή στα τζαμιά της Ιερουσαλήμ είναι υπό ψήφιση στο ισραηλινό κοινοβούλιο», τονίζοντας πως «ακόμη και το γεγονός ότι ένα τέτοιο ζήτημα μπαίνει στην ατζέντα είναι ντροπιαστικό» και πρόσθεσε: «Το γεγονός ότι αυτοί που ομιλούν για ελευθερία σκέψης και πίστης με κάθε ευκαιρία, πρακτικά εγκρίνουν αυτό το βήμα μένοντας σιωπηλοί είναι αξιοσημείωτο». 

Ο Τούρκος πρόεδρος διαμήνυσε πως δεν θα επιτρέψει «να επιβληθεί η σιωπή σ’ όσους προσεύχονται» στην Ιερουσαλήμ. Απευθυνόμενος προς το Ισραήλ το κάλεσε να απαντήσει: «Γιατί φοβάστε την ελευθερία της πίστης, εάν πιστεύετε στη δική σας θρησκεία, εάν πιστεύετε στη θρησκεία σας γιατί φοβάστε τον ήχο των δικών μας προσευχών;». Σύμφωνα με την πρόταση που κατατέθηκε στην Κνέσετ θα απαγορεύεται το κάλεσμα των πιστών για προσευχή με μεγάφωνα στο διάστημα 11 μμ έως 7 πμ. Αυτό σημαίνει ότι ένα από τα πέντε καλέσματα για προσευχή θα σταματήσει.
Τετάρτη, Ιουλίου 26, 2017 / mignatiou.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

NEASTYRANEWS.GR Best of Internet