Ηγετική εμφάνιση Μπακογιάννη: «Δεν ζητάμε ούτε ρουσφέτι ούτε χάρη. Το δίκιο μας ζητάμε”…

Post Top Ad

ΟΛΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ηγετική εμφάνιση Μπακογιάννη: «Δεν ζητάμε ούτε ρουσφέτι ούτε χάρη. Το δίκιο μας ζητάμε”…

Ηγετική εμφάνιση Μπακογιάννη: «Δεν ζητάμε ούτε ρουσφέτι ούτε χάρη. Το δίκιο μας ζητάμε”…

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
«ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΑ Η ΝΟΗΜΑ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΝ ΣΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Η ΠΡΑΞΕΙΣ, ΚΑΙ ΜΕΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ» ΕΙΠΕ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ. 

«Χορτάσαμε από επικοινωνία, φτάνει» είπε χαρακτηριστικά, ενώ προηγουμένως σχολίασε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, «τέτοια εβδομάδα του μέλιτος, όπως αυτή που μου χαρίσατε, δεν είχα φανταστεί…». 

Ο Κώστας Μπακογιάννης κάλεσε τον πρωθυπουργό να αφιερώσει περισσότερο χρόνο να περπατήσει στους δρόμους της πόλης και να αντιληφθεί τα προβλήματα καθώς, όπως είπε, «δεν είναι τοπικά, αλλά έχουν εθνική διάσταση», ενώ συμπλήρωσε ότι «φτώχεια, ανεργία, αδικία – αυτά βιώνουμε καθημερινά». «Αν ο στόχος της σημερινής μας συνάντησης είναι να παίξουμε στα τηλεοπτικά δελτία, αν ο στόχος είναι να μιλήσουμε γενικά και αόριστα για ένα αναπτυξιακό σχέδιο ή ένα “νέο αναπτυξιακό μοντέλο”, αν ο στόχος είναι να κακοποιήσουμε ακόμα περισσότερο τη λέξη ανάπτυξη και να παίξουμε ένα μικρό-πολιτικό παιχνίδι, “πέφτοντας την” στον Κυριάκο ή στη Νέα Δημοκρατία, τότε δεν έχει κανένα νόημα. Τζάμπα κόπος. Τζάμπα χρόνος. Το κάνετε άλλωστε πολύ καλύτερα στην Αθήνα» είπε ο κ. Μπακογιάννης. 

Στην ομιλία του, ο κ. Μπακογιάννης αναφέρθηκε στις τραγικές ελλείψεις στον τομέα της υγείας, ενώ έκανε εκτενή αναφορά και στις προσπάθειες που έχει καταβάλει η Περιφέρεια για την ενίσχυση των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας, την εξωστρέφεια της επιχειρηματικότητας, την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, την προώθηση του τουρισμού και τη δημιουργία της «έξυπνης Περιφέρειας», τονίζοντας την ανάγκη να υπάρξει ουσιαστική συνεργασία κεντρικού κράτους και τοπικής αυτοδιοίκησης. Παράλληλα, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τη συνέχιση της εφαρμογής της υφιστάμενης πολιτικής που, όπως εκτίμησε, θα φέρει επιχειρηματικά «λουκέτα», αλλά και τα αντίθετα από την ανάπτυξη, αποτελέσματα. 

Ο περιφερειάρχης επικέντρωσε το ενδιαφέρον του στην υποχρηματοδότηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, σημειώνοντας ωστόσο ότι υπάρχουν ανοιχτές γραμμές με τον αρμόδιο υπουργό Αλέξη Χαρίτση, τον οποίο μάλιστα επαίνεσε για την άρτια συνεργασία. «Θέλω ειλικρινά να καταλάβετε πού ήρθατε. Στην Περιφέρεια των μεγάλων ανισοτήτων και των μεγάλων αδικιών. Στην Περιφέρεια που πληρώνει ακριβά μια στατιστική στρέβλωση» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπακογιάννης για να συμπληρώσει: «Το γνωρίζετε όλοι το θέμα. Είναι γνωστό στην Αθήνα, στην κυβέρνηση. Είναι γνωστό και στις Βρυξέλλες, όπου έχουμε με αγώνα εξασφαλίσει την στήριξη τριών Ευρωπαίων επιτρόπων, συμπεριλαμβανομένης και της αρμόδιας επιτρόπου, της κυρίας Κρετού. Στην Περιφέρειά μας έχουμε τη μεγαλύτερη βιομηχανική συγκέντρωση της χώρας – στο Σχηματάρι και τα Οινόφυτα. Επειδή όμως οι Ευρωπαίοι κοιτούν μόνο το κατά κεφαλήν ΑΕΠ, μας βλέπουν και θεωρούν πως είμαστε το Λουξεμβούργο». 

Στο ίδιο πνεύμα, καταθέτοντας την πρόταση για ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα, σημείωσε με έμφαση: «Δεν ζητάμε ρουσφέτι, ούτε χάρη. Το δίκιο μας ζητάμε. Το σωστό. Έχετε το σχέδιο, έχετε τα μέσα, έχετε τους πόρους. Μια απόφαση είναι. Την πολιτική σας βούληση χρειαζόμαστε. Για να αναπνεύσουμε. Για να κάνουμε τη δουλειά μας. Όλοι μαζί». Αναφερόμενος στη ΛΑΡΚΟ και την τύχη της, ο κ. Μπακογιάννης περιέγραψε την κατάσταση με τα πλέον μελανά χρώματα, τονίζοντας πως «οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, με την ευκαιρία της επίσκεψής σας, απεργούν. Είναι σε απόγνωση. Εμείς κρούομε τον κώδωνα τον κινδύνου εδώ και χρόνια. Αλλά βρίσκουμε κλειστές πόρτες. Η εταιρία όμως, σήμερα, έχει φτάσει στα απόλυτα όρια της…». «Το λέω απερίφραστα. Θα σκάσει η ΛΑΡΚΟ, αν συνεχίσουμε έτσι. Θα σκάσει στα χέρια σας. Το πολιτικό κόστος μπορεί να είναι δικό σας, αλλά το πραγματικό, το οικονομικό, θα είναι δικό μας. Θερμή παράκληση λοιπόν, κινητοποιηθείτε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπακογιάννης. Εξάλλου, πραγματοποιώντας ιδιαίτερη αναφορά στα θέματα του αγροτικού τομέα, ο περιφερειάρχης ανέδειξε το θέμα της Κωπαΐδας το οποίο ανέλαβε η Στερεά Ελλάδα ως Περιφέρεια, και μάλιστα εξέφρασε το παράπονό του καθώς ο εκκαθαριστής του πρώην Οργανισμού Κωπαΐδας δεν έχει αποδώσει την έκταση για να προχωρήσουν συνέργειες με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο – και ζήτησε από τον πρωθυπουργό μία ακόμη υπογραφή. 

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων της περιοχής, όπως οι ιαματικές πηγές, τα τουριστικά σημεία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, τα δύο χιονοδρομικά κέντρα που υπάρχουν στην περιοχή, υπογραμμίζοντας τη συνεχή προσπάθεια της Περιφέρειας να προσελκύσει τουρισμό ποιότητας: «Κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια για να συνδέσουμε τον τουρισμό και να χαράξουμε διαδρομές στην Περιφέρεια, να προσφέρουμε ένα ολοκληρωμένο προϊόν. Μόνοι μας όμως δεν μπορούμε. Πρέπει να κάνουμε μια στροφή στον ποιοτικό επισκέπτη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπακογιάννης. 

«Η γενιά μας γνωρίζει ότι οι παλιές δομές δεν λειτουργούν. Ας πάψουμε να επαναλαμβάνουμε τα λάθη του παρελθόντος, τα λάθη των πατεράδων και των παππούδων μας. Ας πάρουμε απόφαση να αποκεντρώσουμε το κράτος. Να χτίσουμε συνεργασίες με τους πολίτες. Και θα δούμε θαύματα. Εμπιστευτείτε μας, για να σας εμπιστευτούμε» είπε, κλείνοντας την ομιλία του ο περιφερειάρχης. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν δημιουργήσει κλοιό γύρω από το δημοτικό θέατρο της Λαμίας, αποκλείοντας όλα τα σημεία πρόσβασης προς το δημοτικό θέατρο τρεις ώρες πριν από την ομιλία του πρωθυπουργού και με αυτό τον τρόπο και τους περίπου 300 εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, που βρέθηκαν να διαδηλώνουν στους δρόμους της Λαμίας μαζί εργαζόμενους που είχαν ανταποκριθεί σε αντίστοιχη πρόσκληση του Εργατικού Κέντρου της πόλης. 

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, συναντήθηκε με τον Κώστα Μπακογιάννη περίπου δύο ώρες πριν από την ομιλία του στο δημοτικό θέατρο, και στη συνάντηση αυτή συμμετείχαν και όλοι οι υπουργοί που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στη Λαμία. Λίγο αργότερα, ο κ. Τσίπρας δέχθηκε αντιπροσωπεία από όλα τα σωματεία της ΛΑΡΚΟ, με την οποία συζήτησε για τα προβλήματα της επιχείρησης καθώς, όπως τονίζουν οι εργαζόμενοι, «η εταιρεία καταρρέει από μέρα σε μέρα». Η συνάντηση των εκπροσώπων των εργαζομένων με τον πρωθυπουργό εκτόνωσε την κατάσταση, με συνέπεια λίγο αργότερα, οι διαδηλωτές-εργαζόμενοι να επιστρέψουν στους τόπους κατοικίας τους.
Παρασκευή, Ιουλίου 28, 2017 / mignatiou.com
Πολιτικοί αρχηγοί: Οι Σύριζα-Ανελ «τραυματίζουν τη δημοκρατία»

Τρίτη, Ιουλίου 25, 2017
ΣΦΟΔΡΟΤΑΤΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΕΞΑΠΟΛΥΕΙ ΣΥΣΣΩΜΗ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 43Η ΕΠΕΤΕΙΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΚΑΤΗΓΟΡΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΣΤΑ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΚΑΤΑΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΗ, ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΚΡΟΓΩΝΙΑΙΟΥ ΛΙΘΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ, ΤΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΞΟΥΣΙΩΝ.

Με ανακοινώσεις που στάζουν δηλητήριο κατά του κυβερνητικού συνασπισμού, οι πολιτικοί αρχηγοί καταγγέλλουν τη συγκυβέρνηση για καθεστωτικές πρακτικές που σήμερα έχουν «τραυματίσει» σοβαρά τη δημοκρατία.

Για πρώτη φορά, 43 χρόνια μετά τη Μεταπολίτευση, η υπονόμευση των δημοκρατικών θεσμών είναι τόσο απροκάλυπτη, επισημαίνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χρησιμοποιώντας πολύ σκληρή γλώσσα εναντίον της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στηλιτεύει τις κυβερνητικές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη τονίζοντας πως «ουδέποτε στην ιστορία της Μεταπολίτευσης αμφισβητήθηκε τόσο ανοιχτά το ευρωπαϊκό κεκτημένο της χώρας. Προϋπόθεση ασφάλειας, ευημερίας και εντέλει δημοκρατίας». Και προσθέτει πως «η διάκριση των εξουσιών, ακρογωνιαίος λίθος του κράτους δικαίου, καταστρατηγείται ευθέως από μια κυβέρνηση που επιχειρεί την πλήρη χειραγώγηση και υποταγή της Δικαιοσύνης. Μια κυβέρνηση που θεωρεί τη Δικαιοσύνη θεσμικό εμπόδιο στους σχεδιασμούς της».

Στην ίδια δήλωση ο πρόεδρος της ΝΔ στέλνει μήνυμα σε όσους απεργάζονται σχέδια που κλονίζουν το δημοκρατικό μας οικοδόμημα πως οι δημοκρατικοί θεσμοί θα σταθούν όρθιοι. «Η κοινωνία δεν θα διχαστεί. Και όλοι όσοι σήμερα τιμούν τους αγώνες άλλων γενεών για ελευθερία και δημοκρατία, ανεξάρτητα από τη σημερινή πολιτική τους ταυτότητα, θα βρεθούν απέναντι σε αυτούς που περιφρονούν το Σύνταγμα και υπονομεύουν τη δημοκρατική ομαλότητα».

Η ΔΗΣΥ. Σε πολύ επικριτικό ύφος και η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά υπογραμμίζει πως σήμερα «υπάρχει πρόβλημα δημοκρατίας» και πως οι παρούσες συνθήκες στη χώρα δεν μας επιτρέπουν να περιοριστούμε σε επετειακές εκδηλώσεις και αναφορές.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί την κυβέρνηση πως διολισθαίνει σε καθεστωτικές λογικές και πρακτικές. «Ολο αυτόν τον καιρό παρακολουθούμε την επιχείρηση ελέγχου και κατασυκοφάντησης της Δικαιοσύνης, την υπονόμευση των ανεξάρτητων Αρχών, τις άθλιες μεθοδεύσεις για τον έλεγχο της ενημέρωσης». Μάλιστα, η Φώφη Γεννηματά ζητεί από τους ίδιους τους πολίτες να αντιδράσουν για να υπερασπιστούν τη δημοκρατία και τους θεσμούς της. «Είναι ώρα να κινητοποιηθεί η ίδια η κοινωνία, οι πολίτες που διψούν για διαφάνεια, για περισσότερη και καλύτερη δημοκρατία. Είναι ο καλύτερος τρόπος να τιμήσουμε όσους αντιστάθηκαν στη δικτατορία και αγωνίστηκαν για την ελευθερία και τη δημοκρατία».

Το Ποτάμι. Ιδιαίτερα σκληρή και η ανάρτηση του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη στο facebook υπό τον τίτλο «Είναι αυτό δημοκρατία;». Ο Σταύρος Θεοδωράκης σχολιάζει δηκτικά πώς μπορούμε να μιλάμε για δημοκρατία όταν «κυβερνητικοί "πυροβολούν" και απειλούν δικαστές και εισαγγελείς όταν δεν τους αρέσουν οι αποφάσεις τους». Τονίζει μεταξύ άλλων πως «υπουργοί παζαρεύουν από αποφυλακίσεις βαρυποινιτών μέχρι τηλεοπτικές άδειες. Πανεπιστήμια σύρονται - για άλλη μια φορά - μακριά από την Ευρώπη για χατίρι συντεχνιών και κομματικών στρατών». Υπογραμμίζει ακόμη στην αυστηρή κριτική του προς την κυβέρνηση πως σήμερα είναι αναγκαίο «να σκεφτούμε πώς θα πάψουμε να ζούμε σε μια καχεκτική πληγωμένη δημοκρατία».

ΤΟ ΚΚΕ. Στην ανακοίνωσή του για τα 43 χρόνια από την κατάρρευση της δικτατορίας της 21ης Απριλίου, το ΚΚΕ υποστηρίζει μεταξύ άλλων πως οι πομπώδεις φράσεις των κυβερνώντων και όλων των αστικών κομμάτων περί «ελευθερίας» και «δημοκρατίας» αποδεικνύονται κούφιες και τυπικές και «διαψεύδονται καθημερινά στους τόπους δουλειάς με το τσεκούρωμα των εργατικών δικαιωμάτων, την τρομοκρατία του κεφαλαιοκράτη, την ανεργία, την πείνα, τις συνθήκες γαλέρας, το δουλεμπόριο». Και συνεχίζει: «Διαψεύδονται από το γεγονός ότι τα βάρη για την έξοδο από την καπιταλιστική κρίση τα πληρώνουν οι εργαζόμενοι. Διαψεύδονται από τον ταξικό χαρακτήρα της "δικαιοσύνης" και κάθε θεσμικού πλαισίου, από τη συμμετοχή της χώρας, με ευθύνη των ελληνικών κυβερνήσεων, του αστικού πολιτικού συστήματος, στις ιμπεριαλιστικές ενώσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ».


Η ΔΗΜΑΡ. Αιχμές για τις συνεχείς παρεμβάσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στη Δικαιοσύνη αφήνει και η ΔΗΜΑΡ στο δικό της μήνυμα για την αποκατάσταση της δημοκρατίας. «Σήμερα υπό την πίεση της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης ορισμένοι αμφισβητούν το δημοκρατικό κεκτημένο και πολλές από τις κατακτήσεις της μεταπολιτευτικής περιόδου». Χρέος όλων μας, τονίζει η ΔΗΜΑΡ, είναι να «να προφυλάξουμε το κράτος δικαίου, να αποτρέψουμε οποιαδήποτε προσπάθεια υπονόμευσης της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης και - το κυριότερο - να την κρατάμε μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες».
Τρίτη, Ιουλίου 25, 2017 / ΤΑ ΝΕΑ (Έντυπη έκδοση)

Επίσκεψη του Αλγερινού πρέσβη στο Στέκι των Δειπνοσοφιστών στα Στύρα

Δευτέρα, Ιουλίου 24, 2017
ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΛΓΕΡΙΝΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ΣΤΟ ΣΤΕΚΙ ΤΩΝ ΔΕΙΠΝΟΣΟΦΙΣΤΩΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΜΑΣ Η ΟΠΟΙΑ ΕΝΕΡΓΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΓΕΦΥΡΑ ΦΙΛΙΑΣ ΣΤΥΡΑ - ΑΛΓΕΡΙΑ ΚΑΙ Η ΟΠΟΙΑ ΜΕ ΤΑ ΕΝΕΡΓΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΟΥ ΠΑΝΩ ΑΠ΄ ΟΛΑ ΑΓΑΠΑΝΕ ΤΟΝ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΤΟΠΟ ΕΔΩΣΑΝ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ ΕΚΠΟΝΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΒΙΒΑΡΤΕ NATURE ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΔΡΥΤΕΣ ΤΗΣ.

Καλή συνεχεία λοιπόν για την γεφύρωση δυο λαών και ιδιαίτερα της δίκης μας περιοχής που μας συνδέουν τόσα κοινά με τον λαό αυτό.

Δευτέρα, Ιουλίου 24, 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad