Σφοδρή αντιπαράθεση με αφορμή τις εγγραφές ΑμεΑ μαθητών στα ιδιωτικά σχολεία

Post Top Ad

ΟΛΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σφοδρή αντιπαράθεση με αφορμή τις εγγραφές ΑμεΑ μαθητών στα ιδιωτικά σχολεία

Σφοδρή αντιπαράθεση με αφορμή τις εγγραφές ΑμεΑ μαθητών στα ιδιωτικά σχολεία

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΚΟΝΤΡΑ ΕΧΕΙ ΞΕΣΠΑΣΕΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ. ΑΦΟΡΜΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕ ΤΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ, ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ «ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ».

Χαρακτηρίζοντας «σοβιετικού τύπου» τις προωθούμενες μεταρρυθμίσεις ο ΣΙΣ κατηγορεί την κυβέρνηση για «μια αμφίβολης σκοπιμότητας επίδειξη ανθρωπισμού» γιατί «στην παρ. 2 του ίδιου άρθρου 71 προβλέπεται ότι ‘’στα ιδιωτικά σχολεία δύνανται να εγγράφονται και να φοιτούν μαθητές με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, με τους ίδιους όρους, προϋποθέσεις και προσαρμογές που ισχύουν για τα δημόσια σχολεία[…]’’ και ότι ‘’απαγορεύεται η άρνηση εγγραφής μαθητών εξ αιτίας της αναπηρίας ή των ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών τους.’’».

«Ας μας πληροφορήσει ο κύριος υπουργός πόσους κτιριολογικούς ελέγχους διεξήγαγε ο ΕΟΠΠΕΠ στα δημόσια σχολεία σχετικώς με την ευκολία πρόσβασης σε αυτά μαθητών με αναπηρία, ποια είναι τα ευρήματά του και πώς προτίθενται οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου του να τα αντιμετωπίσουν», αναφέρουν.
Το υπόμνημα του Συνδέσμου Ιδιωτικών Σχολείων προκάλεσε την οργή της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία που κάνει λόγο για «απαράδεκτο, αντικοινωνικό και ρατσιστικό λόγο που προάγει τη διάκριση και αρθρώνεται στην Ελλάδα χώρα μέλος της ΕΕ, στην Ελλάδα που έχει κυρώσει τη Σύμβαση του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία και το Προαιρετικό της Πρωτόκολλο, με πλούσιο νομικό πολιτισμό κατά των διακρίσεων».
«Είναι αδιανόητο να βγαίνουν ιδιώτες που ασκούν επιχειρηματικό έργο επί δημόσιο αγαθό και να ζητούν άνιση μεταχείριση: «Τέλος, σε όλη αυτήν την σοβιετικού τύπου νομοθέτηση δεν μπορούσε να λείψει και η απαραίτητη επίδειξη ανθρωπισμού. Στην παρ. 2 του ίδιου άρθρου 71 προβλέπεται ότι "στα ιδιωτικά σχολεία δύνανται να εγγράφονται και να φοιτούν μαθητές με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, με τους ίδιους όρους, προϋποθέσεις και προσαρμογές που ισχύουν για τα δημόσια σχολεία[...]" και ότι "απαγορεύεται η άρνηση εγγραφής μαθητών εξ αιτίας της αναπηρίας ή των ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών τους».

«Ανθρωπισμός» η ισότιμη ένταξη όλων των μαθητών στην εκπαίδευση; Μήπως στο τέλος - τέλος και «φιλανθρωπικό έργο»;
Η δήλωση αυτή καταδεικνύει μόνο τα τεράστια ελλείμματα που έχει ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Σχολείων στον τομέα σεβασμού των ανθρωπίνων και συνταγματικών δικαιωμάτων. Η Ε.Σ.Α.μεΑ. ζητά εδώ και πολλά χρόνια να μην αδειοδοτούνται εξαρχής τα ιδιωτικά σχολεία που δεν τηρούν τους κανόνες προσβασιμότητας. Δεν πρόκειται για θέμα «ανθρωπισμού»: η ισότιμη ένταξη των μαθητών με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που οι οικογένειές τους επιθυμούν να τα εγγράψουν σε ιδιωτικά σχολεία είναι θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα, είναι ζήτημα άσκησης οικογενειακής και προσωπικής επιλογής.
Και πράγματι, υπάρχουν ιδιωτικά σχολεία που εγγράφουν μαθητές με αναπηρία και τηρούν τις εύλογες προσαρμογές.
Το λιγότερο που μπορεί να πράξει ο ΣΙΣ είναι να αποσύρει το υπόμνημά του και να απολογηθεί δημόσια για την απαράδεκτη συμπεριφορά του. Οφείλει ο Σύνδεσμος των Ιδιωτικών Σχολείων να συνεργαστεί με όλους τους παράγοντες της εκπαιδευτικής κοινότητας, το υπουργείο Παιδείας, την ΕΣΑμεΑ, τους εκπαιδευτικούς, ώστε να διαμορφωθεί ένα σωστό πλαίσιο συνθηκών στα ιδιωτικά σχολεία, που θα προάγει την πλήρη ένταξη όλων των μαθητών» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η απάντηση του υπουργείου Παιδείας
Ο Υπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου απέστειλε στον Σύνδεσμο Ιδιωτικών Σχολείων επιστολή με την οποία εξηγεί τους λόγους για τους οποίους επιστρέφει ως απαράδεκτο το υπόμνημα.


Πέμπτη, Ιουλίου 27, 2017 / enikos.gr

................................

Έφυγε το “ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΕΛΕΝΗ” από την πορθμειακή γραμμή Νέων Στύρων

Τρίτη, Ιουλίου 25, 2017
ΤΟ Ο/Γ ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΕΛΕΝΗ ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΟΥΣΕ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΘΜΕΙΑΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΝΕΩΝ ΣΤΥΡΩΝ- ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΜΟΝΙΜΑ ΑΠΟ ΤΟ 2012 ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΤΑΣΙΑΚΑ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΠΡΟΣΦΑΤΑ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας το ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΕΛΕΝΗ θα εκτελεί δρομολόγια στο μέλλον, στην πορθμειακή γραμμή Ρίου-Αντιρρίου ενώ την θέση του στην γραμμή των Νέων Στύρων θα πάρει το Ο/Γ ανοικτού τύπου, μονόπλωρο, ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ ΙΙΙ το οποίο θα ενσωματωθεί στα δρομολόγια εκτελώντας το πρώτο του δρομολόγιο την Παρασκευή, 28 Ιουλίου 2017.


Τρίτη, Ιουλίου 25, 2017
Εικόνες / arxipelagos.com

Κέρκυρα: Βίντεο ντοκουμέντο από φοβερό τροχαίο που κόβει την ανάσα - Αυτοκίνητο μπαίνει σε μπαρ [video]

Δευτέρα, Ιουλίου 24, 2017
Η ΖΩΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΑΠΕΧΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΛΙΓΑ ΜΟΝΟ ΕΚΑΤΟΣΤΑ. ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΕΣ...

Όλα συμβαίνουν σε πολυσύχναστο μπαρ στο κέντρο του Σιδαρίου. Τρία νεαρά άτομα κάθονται στην είσοδο, όταν ξαφνικά ένα αυτοκίνητο ανεβαίνει στο πεζοδρόμιο και καταλήγει μέσα σε μπαρ. Οι δύο κοπέλες και ο ένας νεαρός σώθηκαν από θαύμα. Το αυτοκίνητο πέρασε δίπλα από εκείνους και μπήκε στο κατάστημα από την τζαμαρία. Ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα. Ελαφρά τραυματισμένος μόνο ο οδηγός του αυτοκινήτου, που απεγκλωβίστηκε λίγο μετά το ατύχημα.

Οι εικόνες του corfutv ταξιδεύουν στο διαδίκτυο και καθηλώνουν. Σε κατάσταση σοκ οι αυτόπτες μάρτυρες πλησιάζουν για να δουν καλύτερα, ενώ οι 3 νεαροί που σώθηκαν για λίγα μόνο εκατοστά, δεν θα ξεχάσουν ποτέ την τρομακτική περιπέτεια που έζησαν...

Δευτέρα, Ιουλίου 24, 2017 / newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad