Με το σταγονόμετρο πλέον τα στεγαστικά δάνεια


ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ


Σάββατο, 22 Ιουλίου 2017

Ιουλίου 22, 2017

Με το σταγονόμετρο πλέον τα στεγαστικά δάνεια


ΠΟΙΟΥΣ ΑΦΟΡΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ

ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΣΤΗΡΟΤΕΡΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΘΑ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΤΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ. ΤΑ ΠΙΣΤΩΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ.

Όπως γράφουν ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο, η εποχή που κάποιος μπορούσε να πάρει ακόμα και το 100% της αξίας του ακινήτου που αγόραζε ανήκει στο παρελθόν, ενώ πλέον οι όποιες χορηγήσεις στεγαστικών δανείων θα δίνονται ύστερα από ενδελεχή έλεγχο των υποψήφιων δανειοληπτών και με το σταγονόμετρο. 

Οι αλλαγές που αφορούν τη συγκεκριμένη κατηγορία δανείων δεν δυσκολεύουν τη ζωή μόνο εκείνων που θα ήθελαν να αποκτήσουν με δανεισμό ένα ακίνητο, αλλά και των τραπεζών οι οποίες, παρά το γεγονός ότι τα δάνεια αυτής της κατηγορίας είναι δάνεια με εξασφαλίσεις, θα έχουν περιορισμούς στο ποσό που θα δίνουν σε σχέση με την αξία του ακινήτου. Οι υπάλληλοί τους θα πρέπει να είναι και πιστοποιημένοι στη χορήγηση στεγαστικών δανείων, ενώ θα υποχρεούνται να δώσουν στον δανειολήπτη τη δεσμευτική τους προσφορά για το δάνειο για μελέτη πριν από την τελική υπογραφή για ένα 10ήμερο, όπως και ένα σχέδιο της τελικής σύμβασης.

Ποια δάνεια αφορούν οι αλλαγές στις τραπεζικές πρακτικές
Τις αλλαγές αυτές στις τραπεζικές πρακτικές στην Ελλάδα φέρνει η εφαρμογή κοινοτικής οδηγίας η οποία έχει ενσωματωθεί στην ελληνική νομοθεσία και καθορίζει για πρώτη φορά το ευρωπαϊκό ρυθμιστικό πλαίσιο για τα στεγαστικά δάνεια ανεξαρτήτως σκοπού και είδους εξασφάλισης, προσωπικά με εξασφάλιση ακινήτου αλλά και πράσινα δάνεια κατοικίας και εξοικονόμησης ενέργειας με εξασφάλιση ακινήτου ή με εγγύηση μετρητών (cash collateral).

Η έκρηξη του δανεισμού τα χρόνια προ κρίσης και οι δυσμενείς επιπτώσεις για χιλιάδες δανειολήπτες στεγαστικών δανείων στις χώρες που βρέθηκαν στη δίνη της, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, κάνουν αναγκαία την υιοθέτηση μιας σειράς πρακτικών ώστε να προλαμβάνονται στο μέλλον οι κίνδυνοι στους οποίους είναι εκτεθειμένοι καταναλωτές και τράπεζες από τα κόκκινα δάνεια.
Σάββατο, Ιουλίου 22, 2017 / news.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

NEASTYRANEWS.GR Best of Internet