Γαλλία: Κορυφαία φιλόσοφος πνίγηκε στην προσπάθειά της να σώσει δύο παιδιά


ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ


Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2017

Ιουλίου 24, 2017

Γαλλία: Κορυφαία φιλόσοφος πνίγηκε στην προσπάθειά της να σώσει δύο παιδιά


ΤΡΑΓΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΠΕΦΥΛΑΣΣΕ Η ΜΟΙΡΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΓΑΛΛΙΔΑ ΦΙΛΟΣΟΦΟ ANNE DUFOURMANTELLE, Η ΟΠΟΙΑ ΠΝΙΓΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΚΙΝΔΥΝΕΥΑΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ PAMPELONNE ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΣΑΙΝ-ΤΡΟΠΕ.

Το περιστατικό συνέβη ως εξής: τα δύο παιδιά που βρίσκονταν στη θάλασσα, δυσκολεύονταν να βγουν στην στεριά, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι η 53χρονη κολυμπούσε 50 μέτρα μακριά από τα παιδιά, όταν η πορτοκαλί προειδοποιητική σημαία για τους λουόμενος άλλαξε σε κόκκινη,υποδεικνύοντας ότι απαγορευόταν το κολύμπι εξαιτίας των δύσκολων συνθηκών.
Μόλις αυτό έπεσε στην αντίληψη της Anne, εκείνη χωρίς δισταγμό προσπάθησε να πλησιάσει τα παιδιά προκειμένου να τα βοηθήσει. Ωστόσο, δεν τα κατάφερε καθώς η άτυχη γυναίκα παρασύρθηκε από ένα ρεύμα, ενώ τα δύο παιδιά ανασύρθηκαν τελικά σώα από ναυαγοσώστες.

Η είδηση του θανάτου της συγκλόνισε ολόκληρη τη χώρα, ενώ η υπουργός Πολιτισμού της Γαλλίας Françoise Nyssen δήλωσε ότι η Dufourmantelle ήταν μια «μεγάλη φιλόσοφος που μας βοήθησε να ζήσουμε καλύτερα».

Η Dufourmantelle ήταν ψυχαναλύτρια και μία από τις σπουδαιότερες Γαλλίδες φιλοσόφους, ενώ είχε γράψει είκοσι βιβλία, μεταξύ των οποίων το «Εγκώμιο του κινδύνου» το 2011, τη δύναμη της γλυκύτητας (2013), την Υπεράσπιση του Μυστικού (2015) κ.ά.

Μάλιστα σε συνέντευξή της σε τηλεοπτική εκπομπή παλαιότερα, είχε εκφράσει τη θέση της στο θέμα που περιλάμβανε η ατζέντα, «για ποιον λόγο να δώσει κάποιος τη ζωή του σήμερα». Τοποθετούμενη είχε πει ότι η θυσία «κάνει ένα άτομο να θεωρείται ζωντανό», «η ζωή χωρίς αυτό που αποκαλείται θυσία δεν έχει νόημα».
Δευτέρα, Ιουλίου 24, 2017 / cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

NEASTYRANEWS.GR Best of Internet