ΚΕΔΕ: Εξαίρεση από την υποχρέωση δήλωσης Πόθεν Έσχες μη αιρετών μελών επιτροπών των δήμων

Post Top Ad

ΟΛΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΚΕΔΕ: Εξαίρεση από την υποχρέωση δήλωσης Πόθεν Έσχες μη αιρετών μελών επιτροπών των δήμων

ΚΕΔΕ: Εξαίρεση από την υποχρέωση δήλωσης Πόθεν Έσχες μη αιρετών μελών επιτροπών των δήμων

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΜΕ ΟΜΟΦΩΝΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΚΕΔΕ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΜΟΔΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΔΗΛΩΣΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΜΗ ΑΙΡΕΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΤΟΥΣ ΣΕ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, σημείωσε ότι είναι αναγκαία η εξαίρεση τους, καθώς σε διαφορετική περίπτωση δε θα μπορούν να λειτουργήσουν οι επιτροπές.
Όπως επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης του επίμαχου θέματος στο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, η σχετική υποχρέωση έχει προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία των Επιτροπών των δήμων όλης της χώρας.

Όπως υπογράμμισαν η υλοποίηση του νέου θεσμικού πλαισίου σχετικά με τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης, έχει ως συνέπεια να σημειώνονται μαζικές παραιτήσεις των μη αιρετών μελών καθώς και των αναπληρωτών τους στις επιτροπές.

Οι συγκεκριμένοι πολίτες υποστηρίζουν ότι δεν είναι σε θέση να προβούν σε κατάθεση της Δήλωσης καθώς δεν έχουν εξοικείωση με την ηλεκτρονική τεχνολογία και επιπλέον δε διαθέτουν χρήματα για να πληρώσουν λογιστή που θα τους την υποβάλει.

Μα σημειωθεί ότι σύμφωνα με την αρμόδια Αρχή, πλέον υπάγονται στην υποχρέωση υποβολής Δήλωσης Περιουσιακής Κατάστασης, όλα τα μέλη όλων των επιτροπών των Δήμων, είτε αφορούν προμήθειες, παροχή υπηρεσιών ή έργων, παρακολούθηση και παραλαβή αυτών, αξιολόγηση προσφορών και προσφυγές έργων ανεξαρτήτως ποσού (προϋπολογισμού). Από την ανωτέρω υποχρέωση εξαιρούνται οι ανήλικοι που συμμετέχουν σε σχολικές επιτροπές Δήμων.

Σε κάθε περίπτωση το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ ζητεί τα αρμόδια υπουργεία να προβούν σε διευκρίνιση ή και τροποποίηση των σχετικών διατάξεων έτσι ώστε αν υπάρχουν επιτροπές των δήμων, που αποτελούνται από μέλη που δεν έχουν την ιδιότητα του δημοτικού υπαλλήλου ή του αιρετού, αυτά να μην έχουν υποχρέωση υποβολής δηλώσεων.

Πέμπτη, Ιουλίου 27, 2017 / airetos.gr

................................

Σοβαρό τροχαίο με τραυματισμό στον Β’ Παραλιακό Νέων Στύρων

Τρίτη, Ιουλίου 25, 2017
ΛΙΓΟ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 11:00ΠΜ, ΣΗΜΕΡΑ, ΤΡΙΤΗ 25 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017, ΣΤΟΝ Β’ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΣΤΥΡΩΝ ΟΧΗΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΒΓΗΚΕ ΑΠΟ ΠΑΡΑΔΡΟΜΟ ΠΑΡΕΣΥΡΕ ΔΙΕΡΧΟΜΕΝΟ ΤΑΞΙ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΑ ΔΥΟ ΟΧΗΜΑΤΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΝ ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΟΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΙΧΟ.

Δυστυχώς στην πορεία των δύο οχημάτων βρέθηκε ένας ηλικιωμένος κύριος ο οποίος τραυματίστηκε αρκετά.

Στο σημείο έφτασε αμέσως ο ιατρός, Γιάννης Τσουδερός, ο οποίος παρείχε τις πρώτες βοήθειες στον τραυματισμένο κύριο στο Ιατρείο Νέων Στύρων, και στη συνέχεια ειδοποίησε το ΕΚΑΒ για να τον μεταφέρουν σε Νοσοκομείο της Καρύστου για περαιτέρω εξετάσεις.

Επίσης στο σημείο του ατυχήματος έφτασαν και αστυνομικοί του ΑΤ ΚΑΡΥΣΤΟΥ οι οποίοι και έχουν αναλάβει τις περαιτέρω έρευνες για τα αίτια του ατυχήματος.
Τρίτη, Ιουλίου 25, 2017


Πέθανε η Ζωή Φυτούση
Δευτέρα, Ιουλίου 24, 2017

ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΗΣ ΠΝΟΗ ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ Η ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ ΖΩΗ ΦΥΤΟΥΣΗ, ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 83 ΧΡΟΝΩΝ.ΤΗ ΘΛΙΒΕΡΗ ΕΙΔΗΣΗ ΕΚΑΝΕ ΓΝΩΣΤΗ ΜΕΣΩ FACEBOOK ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, Ο ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ Η ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ.

Η Ζωή Φυτούση γεννήθηκε τις 4 Σεπτεμβρίου 1933 στην Αθήνα, όπου μεγάλωσε και σπούδασε.
Έπαιξε σε όλα τα είδη θεάτρου, από τραγωδία μέχρι επιθεώρηση, κοντά σε μεγάλους ηθοποιούς και σκηνοθέτες, ενώ παράλληλα τραγούδησε πολλούς και σπουδαίους Έλληνες συνθέτες.

Η μεγάλη της επιτυχία, ήταν το τραγούδι του Μάνου Χατζιδάκι «Φέρτε μου ένα μαντολίνο». Είχε γυρίσει γύρω στις 70 ταινίες της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου, ενώ είχε κάνει αισθητή την παρουσία της στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση.

Ως πολύπλευρο ταλέντο, ασχολήθηκε με τη λογοτεχνία από 11 ετών και συνεργάστηκε με περιοδικά και τοπικές εφημερίδες.

Έργα της που έχουν κυκλοφορήσει: Το «Μαγικό Βιβλίο», παιδικό θεατρικό, εκδόσεις Τσαπέπα. «Παρ’ εκτός», ποίηση, εκδόσεις Καλοκαιρινού. «Τάφος εδώ δεν είναι», λυρικό, εκδόσεις Καλοκαιρινού. «Μια Σφαίρα», μυθιστόρημα, εκδόσεις Καστανιώτη. «Βοήθεια θέλω να ζήσω», μυθιστόρημα, εκδόσεις Κέδρος. Το ποίημά της «Κανείς, μα κανείς» βραβεύτηκε και περιελήφθη στην Anthologia di poeti Italiani e Greci, Academia Internationale di Propaganda Culturale, 1996, ενώ παράληλλα συνεργάστηκε με την Ελληνική Αγωγή για την έκδοση του βιβλίου «Εργασίαι Σπουδαστών».
Δευτέρα, Ιουλίου 24, 2017 / zougla.gr


Με τα ιερά δεσμά του γάμου ενώθηκαν Κώστας Μπακογιάννης και Σία Κοσιώνη

Κυριακή, Ιουλίου 23, 2017

ΜΕ ΤΑ ΙΕΡΑ ΔΕΣΜΑ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΕΝΩΘΗΚΑΝ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΙ Η ΣΙΑ ΚΟΣΙΩΝΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ.

Το ζευγάρι που περιμένει το πρώτο του παιδί, ανέβηκε τα σκαλιά της μικρής εκκλησίας σε κλίμα συγκίνησης, σε στενό οικογενειακό και φιλικό κύκλο.

Ο γάμος τους να καθυστέρησε λόγω πένθους καθώς πριν ένα μήνα έφυγε από την ζωή ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.
Κουμπάροι του ζευγαριού είναι μια καλή φίλη της Σίας Κοσιώνη και η αδελφή του Κώστα Μπακογιάννη, Αλεξία.
Κυριακή, Ιουλίου 23, 2017 / kontranews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad