Ανάστατη η Νότια Καρυστία και σε ετοιμότητα για τις αυθαιρεσίες των αιολικών πάρκων


ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ


Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2017

Ιουλίου 20, 2017

Ανάστατη η Νότια Καρυστία και σε ετοιμότητα για τις αυθαιρεσίες των αιολικών πάρκων


Στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο έλειπε ο κ.Μανώλης, αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης ,αφήνοντας μόνο τον κ.Γιώργο Οικονόμου από μέρους του συνδυασμού του.

Ήταν εκεί η κ.Βρανά και ο κ.Παπαλυμπέρης , ο οποίος έφυγε μετά την ενημέρωση του κ.Αλούκου για την διαχείριση απορριμμάτων.

Παρόλα αυτά, στο θέμα των αυθαιρεσιών των εταιριών όλοι δήλωσαν έτοιμοι για περαιτέρω κινήσεις με την μαζική συμμετοχή του κόσμου για να διαφυλάξουμε τουλάχιστον το γράμμα των μελετών και την ορθή τοποθέτηση τους, την σωστή διάνοιξη των δρόμων και την υπογειοποίηση των δικτύων.
Αυτό δεν έγινε μέρος της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου,δεν είχε κατέβει σαν θέμα, αλλά από ότι κατάλαβα και από ότι μου είπαν, όλοι δηλώνουν θερμά παρόν για μια τέτοια κίνηση.

Η αλαζονεία του ..κατακτητή, έχει αρχίσει να φαίνεται ξεκάθαρα , έτσι ξεκάθαρα πρέπει να φανεί και η αντίδραση μας.

Σας έχω εμπιστοσύνη ότι όταν έρθει η ώρα θα είστε εκεί!


Διαβάστε σχετικές αναρτήσεις:

Τετάρτη, Ιουλίου 19, 2017

"Δεν θα περάσει ούτε υψηλή ούτε μέση τάση ούτε μέσα ούτε στα κοντά σε οικισμούς"

Στο Δημοτικό Συμβούλιο σήμερα τέθηκε το θέμα των πυλώνων  και των γραμμών μέσης τάσης από τον κ. Πολυχρόνης Πολυχρονίου μετά από φαινόμενα αυθαιρεσίας που παρατηρήθηκαν τις τελευταίες μέρες.

Το Δημοτικό Συμβούλιο έχει αποφασίσει και επανατοποθετείται ξανά σε αυτό το θέμα με την απόφαση να μην περάσει ούτε η υψηλή ούτε η μέση τάση μέσα από οικισμούς και σε μεγάλη απόσταση από τα όρια τους.

Ο Δήμαρχος είπε ότι από τις αρχές του έτους, 2017, έχει ενημερώσει και έχει ζητήσει την στήριξη του κ.Σταθάκη για τεχνική υποστήριξη και στήριξη.
Σημείωσε ότι πρέπει να επαγρυπνούμε και να επιμείνουμε να χρησιμοποιούν τις ήδη υπάρχουσες όπου είναι δυνατόν ,οδοποιίες, η να έχουν κοινές και να μην ανοίγει το κάθε πάρκο τις δικές του.
Τα πάρκα είναι της Καθάρας και της Κερασιάς.
Ο κ.Ζέμπης σημείωσε ότι οι εταιρίες κινούνται ύπουλα με ανήκουστες μεθόδους και πρότεινε να γίνει μια ημερίδα για αυτό το θέμα.
Παρόν ήταν και ο κ.Κώστας Πολυχρονίου ο οποίος περιέγραψε το πως τυχαία είδε μια πράξη χαρακτηρισμού του δασαρχείου εκτός μελέτης και το πως είδε πολύ περίεργες και ανεξήγητες επεμβάσεις στο βουνό.

Όλα αυτά προκαλούν ανησυχία και πρέπει όλοι, όλοι μας, να είμαστε σε επιφυλακή.Νέα σελίδα στην διαχείρηση απορριμμάτων στον δήμο Καρύστου.

Mε την εισήγηση του κ.Αλέκου Αλούκου άνοιξε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το πολύ σοβαρό θέμα της διαχείρισης απορριμάτων.

Πρώτα από όλα, κλείνει η χωματερή και εκτός από τον σταθμό μεταφόρτωσης στην Κάρυστο, δημιουργείται και ένας άλλος μικρότερος στα Στύρα, στην θέση Μεγάλο Βουνό η στην θέση Πέταλο.
Θα υπάρχει μια μπάρα στην οποία θα υπάρχει χοάνη και εκεί θα ρίχνονται τα ανακυκλώσιμα μέσα σε κοντέινερ.

Το κόστος μεταφοράς θα βαρύνει τον φορέα ενώ ο εξοπλισμός θα ανήκει στον δήμο Καρύστου.
Ο Φορέας Φο.Δ.Σ.Α.Στ. Ελλάδας Α.Ε συμφώνησε να χρηματοδοτήσει την μεταφορά για μεγάλο χρονικό διάστημα .
Με αυτή την προοπτική θα αυξηθούν τα δρομολόγια του αυτοκινήτου της ανακύκλωσης σε 2 με 3 την ημέρα.
Να πούμε ότι η συλλογή του γυαλιού προχωρά κανονικά ενώ θα υπάρξει ξανά ενημέρωση του κοινού για την ανάγκη της ανακύκλωσης.
Το κόστος της ταφής είναι 25 ευρώ ο τόνος, επομένως όσο λιγότερα απορρίμματα τόσο καλύτερα, μιας και το κόστος ταφής είναι σε συνάρτηση με το ποσοστό ανακύκλωσης.

Ο κ. Αλούκος μας περιέγραψε την μακρά πορεία 2.5 χρόνων  και τα προβλήματα που αντιμετώπισε ο Φορέας μέχρι την τελική κατάληξη της νομιμότητας του και ευχαρίστησε για την αμέριστη συμπαράσταση τους τον δήμαρχο κ.Ραβιόλο και τον περιφερειάρχη κ.Μπακογιάννη.

Πέμπτη, Ιουλίου 20, 2017 / sofiascomments.com

1 σχόλιο:

ΓΚΟΥΒΕΝΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ είπε...

Καλη η ανακυκλωση αλλα δεν γνωριζω τι μου προσφερει οικονομικα αυτου του ειδους η ενεργεια.
Τι ανταποδοτικα οφελη εχει ο Δημος και τι προσωπικα εγω.

Post Bottom Ad

NEASTYRANEWS.GR Best of Internet