Δημήτρης Θωμάς: Άμεση σύγκλιση ανοιχτής σύσκεψης στην Κύμη

Post Top Ad

ΟΛΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δημήτρης Θωμάς: Άμεση σύγκλιση ανοιχτής σύσκεψης στην Κύμη

Δημήτρης Θωμάς: Άμεση σύγκλιση ανοιχτής σύσκεψης στην Κύμη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Το Δημοτικό Συμβούλιο Κύμης Αλιβερίου στη συνεδρίαση του στις 11/07/2017 με αφορμή το τελικό σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος με την οργανωτική δομή και τις αρμοδιότητες των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ που αφορούν ειδικά στο Δήμο Κύμης – Αλιβερίου,  ομόφωνα αποφάσισε : 

•             Το υποκατάστημα του ΙΚΑ Κύμης να παραμείνει ως Τοπική Διεύθυνση όπως λειτουργεί επί δεκαετίες μέχρι σήμερα και όχι να υποβαθμιστεί σε Αποκεντρωμένο Τμήμα όπως προβλέπεται από το προαναφερθέν τελικό σχέδιο του Υπουργείου.
•             Την διατήρηση και των δυο υποκαταστημάτων του ΙΚΑ στην Κύμη και στο Αλιβέρι με την μορφή των Τοπικών  Διευθύνσεων, τα οποία θα εξυπηρετούν το Δήμο μας αλλά και άλλους τρείς (3) όμορους Δήμους, της Σκύρου, της Καρύστου και μέρος του Δήμου της Ερέτριας.
Σε συνέχεια αυτής της απόφασης, έγινε εκ μέρους μας ενημέρωση για το θέμα του κ. Υφυπουργού Υποδομών κ. Μαυραγάνη που  επισκέφθηκε την Κύμη στις 17-7-2017, ο οποίος μας δήλωσε ότι θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια μας αυτή και ζήτησε την εκφρασμένη άποψη όσο τον δυνατόν περισσότερων φορέων της περιοχής μας.
Κατόπιν τούτου κρίνουμε αναγκαίο και προτείνουμε ο Δήμος Κύμης – Αλιβερίου να οργανώσει  άμεσα στην Κύμη  ανοιχτή  σύσκεψη  με την συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων, αλλά και των εκπροσώπων του Νομού στο Κοινοβούλιο, για τον σχεδιασμό δράσεων με στόχο την  διατήρηση και των δυο υποκαταστημάτων του ΙΚΑ υπό την μορφή των Τοπικών Διευθύνσεων.

Δημήτρης Γ. Θωμάς  
Tετάρτη, 19 Ιουλίου, 2017 / lala-to.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad