ΑΛΚΗΣ ΤΟΓΙΑΣ: Διακεκριμένος αλλεργιολόγος-ανοσολόγος στις ΗΠΑ

Post Top Ad

ΟΛΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΑΛΚΗΣ ΤΟΓΙΑΣ: Διακεκριμένος αλλεργιολόγος-ανοσολόγος στις ΗΠΑ

ΑΛΚΗΣ ΤΟΓΙΑΣ: Διακεκριμένος αλλεργιολόγος-ανοσολόγος στις ΗΠΑ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Ο ΑΛΚΗΣ ΤΟΓΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΕΡΓΙΟΛΟΓΟΣ-ΑΝΟΣΟΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΩΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΣΘΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΦΛΕΓΜΟΝΗΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΛΛΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΛΟΙΜΩΔΩΝ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ. ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΕ ΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΥ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΠΩΣ Η ΑΝΟΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.

Ο Άλκης Τόγιας ολοκλήρωσε τις ιατρικές του σπουδές στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών το 1983. Τη περίοδο 1982-1983, υπήρξε εκπαιδευόμενος στο τμήμα Κλινικής Ανοσολογίας στην ιατρική σχολή του πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς και από τον Ιούλιο του 1983 έως και τον Ιούνιο του 1985, είχε οριστεί ως επιστημονικός συνεργάτης. Το 1985, εκπαιδεύτηκε ως ειδικευόμενος γιατρός στο The Osler Medical Service και το 1986 ως νεότερος βοηθός γιατρού. Το 1987, προήχθη σε ανώτερο βοηθό γιατρού και τον Ιούλιο του 1988 σε κλινικό συνεργάτη. Ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή του και τις σπουδές του, τον Ιούνιο του 1989.

Ο Έλληνας ανοσολόγος ξεκίνησε να εργάζεται ως ειδικευόμενος γιατρός στο πανεπιστήμιο Τζον Χόπκινς τον Ιούλιο του 1989. Παρέμεινε στη θέση αυτή έως και τον Μάρτιο του 1991, όπου και ορίστηκε ως βοηθός καθηγητή Ιατρικής στο τμήμα Κλινικής Ανοσολογίας και Πνευμονικής και Κρίσιμης Ιατρικής περίθαλψης. Τον Φεβρουάριο του 1996, προήχθη σε αναπληρωτή καθηγητή Ιατρικής, μια θέση που διατήρησε έως και τον Σεπτέμβριο του 2006.
Τον Οκτώβριο του 2006, ο Άλκης Τόγιας διορίστηκε ως επικεφαλής του τμήματος Άσθματος και Βιολογίας Αεραγωγών στο Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων των ΗΠΑ (NIAID). 

Τον Φεβρουάριο του 2013, προήχθη σε Διευθυντή του τμήματος.
Τα καθήκοντά του περιλαμβάνουν τη διαχείριση του ερευνητικού χαρτοφυλακίου του ινστιτούτου όσο αφορά το άσθμα, την αλλεργία και τη βιολογία αεραγωγών. Είναι υπεύθυνος για τις κλινικές έρευνες καθώς και για την οργάνωση όλων των εργαστηρίων που χρηματοδοτούνται από το ινστιτούτο αλλά και των δημοσιεύσεων που γίνονται σχετικά με τους συγκεκριμένους τομείς.

Πρόσφατα, ο Άλκης Τόγιας συμμετείχε σε μια έρευνα που απέδειξε ότι η ανοσολογία μπορεί να καταπολεμήσει τα συμπτώματα της εποχικής αλλεργικής ρινίτιδας, όπως το μπούκωμα μύτης, το φτάρνισμα και τον ερεθισμό των ματιών με τη βοήθεια είτε μιας μηνιαίας ένεσης, είτε ενός ημερήσιου χαπιού αλλά θα χρειαστούν περίπου τρία χρόνια για να υπάρξουν μακροπρόθεσμα αποτελέσματα. Τα αποτελέσματά τους δημοσιεύτηκαν στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό JAMA (Journal of the American Medical Association).
 Δευτέρα, Ιουλίου 24, 2017 / ellines.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad