Ερχεται και άλλο χαράτσι-καταπέλτης για 50.000 ελεύθερους επαγγελματίες


ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ


Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2017

Ιουλίου 13, 2017

Ερχεται και άλλο χαράτσι-καταπέλτης για 50.000 ελεύθερους επαγγελματίες


Το χάος στον ΕΦΚΑ καλούνται να πληρώσουν με διπλό αναδρομικό χαράτσι περισσότεροι από 50.000 ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι.

Πρόκειται για νέους επαγγελματίες που έκαναν έναρξη επαγγέλματος το 2017 ή για επαγγελματίες που είχαν κλείσει τα βιβλία τους και έκαναν επανέναρξη δραστηριότητας.
Τα ειδοποιητήρια, που μέχρι σήμερα δεν είχαν μπει στο σύστημα, αναμένεται να αναρτηθούν εντός των επόμενων ημερών, προκαλώντας  «πονοκέφαλο» στους επαγγελματίες, που αν και δεν φέρουν καμία ευθύνη για τις αστοχίες λειτουργίας του υπερταμείου, θα κληθούν να πληρώσουν διπλές εισφορές.

Ανάλογες επιβαρύνσεις θα έχουν και οι ασφαλισμένοι που λόγω διπλοεγγραφών και λαθών δεν είχαν λάβει έως τώρα ειδοποιητήρια για πληρωμή εισφορών. Από τον ΕΦΚΑ θα καθοριστεί πώς θα καταβληθούν οι δόσεις που έχουν συσσωρευτεί.
Να σημειωθεί ότι από την έναρξη λειτουργίας του ηλεκτρονικού συστήματος μητρώου του ΕΦΚΑ, χιλιάδες ασφαλισμένοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με λάθη στα στοιχεία τους.

Άλλα ήταν απλά, όπως μια διαφορά στη διεύθυνση κατοικίας ή στο τηλέφωνο επικοινωνίας, άλλα ήταν πιο σύνθετα, με αποτέλεσμα να μεγαλώνει η ταλαιπωρία, καθώς αριθμοί μητρώου εξαφανίστηκαν και κατά συνέπεια χάθηκαν ένσημα.

Προβλήματα υπήρξαν και με τα μητρώα των αυτοαπασχολουμένων, με αποτέλεσμα πολλοί συνταξιούχοι να λάβουν ειδοποιητήριο για εισφορές, ενώ «θύματα» των αστοχιών του ΕΦΚΑ είναι και οι επαγγελματίες, των οποίων τα ειδοποιητήρια δεν έχουν αναρτηθεί.
Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2017 / iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

NEASTYRANEWS.GR Best of Internet