Νέες οδηγίες για τις διορθώσεις στα Ε1 των αγροτών


ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ


Σάββατο, 22 Ιουλίου 2017

Ιουλίου 22, 2017

Νέες οδηγίες για τις διορθώσεις στα Ε1 των αγροτών


ΝΕΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΤΩΝ Ε1 ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΕΞΕΔΩΣΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ..

Μάλιστα στις περιπτώσεις όπου δεν είναι προσυμπληρωμένοι οι κωδικοί 037-038 στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος, οι επαγγελματίες αγρότες θα πρέπει να ελέγξουν την ορθότητα των προσωπικών τους στοιχείων (ονοματεπώνυμο, ΑΦΜ, ΑΜΚΑ) όπως είναι δηλωμένα στον πρώην ΟΓΑ. 

Στη συνέχεια και εφόσον δεν τους έχει ήδη χορηγηθεί, εντός του 2017, βεβαίωση εγγραφής στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με την ιδιότητα του επαγγελματία αγρότη, θα πρέπει να προσέλθουν στα κατά τόπους Τμήματα Αγροτικής Ανάπτυξης για την έκδοση της σχετικής βεβαίωσης.

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα αποστείλει στην ΑΑΔΕ τα στοιχεία τους προκειμένου να διορθωθεί η ένδειξη του κωδικού 037-038 και να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση των φορολογικών τους δηλώσεων.

Όσοι νεοεισερχόμενοι αγρότες έχουν υποβάλλει αίτηση εγγραφής στον ΕΦΚΑ (πρώην ΟΓΑ) και δεν έχει ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα η διαδικασία εγγραφής τους από τον Φορέα, καλούνται να αποστείλουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση @minagric.gr τα προσωπικά στοιχεία τους (ονοματεπώνυμο, ΑΦΜ και ΑΜΚΑ) και τον αριθμό πρωτοκόλλου της σχετικής αίτησης εγγραφής τους. 
Σάββατο, Ιουλίου 22, 2017 / umoney.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

NEASTYRANEWS.GR Best of Internet