Όλες οι συναλλαγές απευθείας στο Taxis- Τι αλλάζει για 1 εκ. επιχειρήσεις- επαγγελματίες


ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ


Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2016

Δεκεμβρίου 14, 2016

Όλες οι συναλλαγές απευθείας στο Taxis- Τι αλλάζει για 1 εκ. επιχειρήσεις- επαγγελματίεςΑλλάζουν τα δεδομένα για 1 εκατ. επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες με το νέο νομοσχέδιο για το «πλαστικό χρήμα»
και τις άλλες διατάξεις που προβλέπονται σε αυτό.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας στον Real FM, εξήγησε πως με βάση το άρθρο 69, όλοι οι φορολογικοί μηχανισμοί (ταμειακές μηχανές, υπολογιστές κλπ) θα είναι υποχρεωτικά συνδεδεμένοι με το σύστημα του Taxis, κάτι το οποίο θα συμβάλλει καθοριστικά στη διευκόλυνση των φορολογικών ελέγχων.

Και αυτό, αναφέρει το enikonomia.gr, γιατί θα περνούν αυτομάτως όλες οι συναλλαγές και πόσες αποδείξεις ή τιμολόγια κόπηκαν στο σύστημα, χωρίς να χρειάζεται για παράδειγμα να αποστέλλεται κλιμάκιο για ελέγχους στις επιχειρήσεις. Η φορολογική πληροφορία θα είναι άμεση.

Όσον αφορά στο πώς θα χτίζεται το αφορολόγητο και το ποιες αποδείξεις θα μετρούν και ποιες θα εξαιρούνται, ο κ. Αλεξιάδης είπε πως με υπουργική απόφαση θα καθοριστούν όλα αυτά και υπογράμμισε πως αυτό το ζήτημα θα πρέπει να ξεκαθαριστεί όσο γίνεται πιο γρήγορα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

NEASTYRANEWS.GR Best of Internet