ΗΠΑ: Το FBI βλέπει κίνδυνο επιθέσεων του ISIS στις γιορτές


ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ


Σάββατο, 24 Δεκεμβρίου 2016

Δεκεμβρίου 24, 2016

ΗΠΑ: Το FBI βλέπει κίνδυνο επιθέσεων του ISIS στις γιορτές


Οι αμερικανικές ομοσπονδιακές αρχές επέστησαν την προσοχή των τοπικών αστυνομικών διευθύνσεων στο ότι οπαδοί του Ισλαμικού Κράτους καλούν τους υποστηρικτές της τζιχαντιστικής οργάνωσης να εξαπολύσουν επιθέσεις εναντίον εκδηλώσεων για τις γιορτές στις
ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων και λειτουργιών σε εκκλησίες, μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο
CNN.
Παρά την προειδοποίηση, αναφέρει το enikos.gr, που διατυπώθηκε σε σήμα του FBI και του υπουργείου Εσωτερικής Ασφαλείας προς τις κατά τόπους αστυνομικές υπηρεσίες, οι ομοσπονδιακές αρχές σημείωσαν ότι δεν έχουν περιέλθει σε γνώση τους συγκεκριμένες, αξιόπιστες απειλές, διευκρίνισε το CNN.

Το σήμα αυτό διαβιβάστηκε μετά τη ανάρτηση ενός--δημόσια προσβάσιμου--καταλόγου με εκκλησίες των ΗΠΑ σε τζιχαντιστικούς ιστοτόπους. Απο το  FBI δεν έγινε κάποιο περαιτέρω σχόλιο για το σήμα αυτό, παρά το σχετικό αίτημα του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς.

Οπαδοί του ΙΚ συνεχίζουν να απευθύνουν «προτροπές για επιθέσεις εναντίον εορταστικών συγκεντρώσεων», συμπεριλαμβανομένων επιθέσεων «με στόχο εκκλησίες», ανέφερε το σήμα, που περιγράφει επίσης διάφορες ενδείξεις ύποπτης δραστηριότητας για την οποία η αστυνομία πρέπει να επαγρυπνεί, σύμφωνα με το CNN.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

NEASTYRANEWS.GR Best of Internet