Αυτή είναι η εγκύκλιος για τις Πανελλαδικές εξετάσεις


ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ


Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2016

Δεκεμβρίου 12, 2016

Αυτή είναι η εγκύκλιος για τις Πανελλαδικές εξετάσειςΕγκύκλιο, προκειμένου να ενημερωθούν οι μαθητές της τελευταίας τάξης του Λυκείου του
σχολικού έτους 2016-2017 και  οι απόφοιτοι- υποψήφιοι για τα ΑΕΙ που θα εξεταστούν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2017 σχετικά με τα εξεταζόμενα μαθήματα σε πανελλαδικό επίπεδο, εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας.

Στην εγκύκλιο επεξηγείται πώς θα συμπληρωθούν φέτος τα μηχανογραφικά αλλά και ο μαθηματικός τύπος από τον οποίο θα προκύψει η τελική βαθμολογία. Οι αιτήσεις δήλωσης συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις θα υποβληθούν το Φεβρουάριο.

Η εγκύκλιος αναφέρει:
Σύμφωνα με την εγκύκλιο, οι μαθητές της Γ ́ τάξης Ημερήσιου και Δ ́ τάξης Εσπερινού Γενικού Λυκείου σχολικού έτους 2016-17 έχουν ήδη επιλέξει και παρακολουθούν μία από τις παρακάτω Ομάδες Μαθημάτων Προσανατολισμού:
– Ομάδα Προσανατολισμού ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
– Ομάδα Προσανατολισμού ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
– Ομάδα Προσανατολισμού ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

Οι Ομάδες Προσανατολισμού επιτρέπουν την πρόσβαση σε συγκεκριμένα Επιστημονικά Πεδία κατόπιν συμμετοχής σε εξετάσεις που διεξάγονται σε πανελλαδικό επίπεδο με θέματα από την εξεταστέα ύλη της τάξης αυτής που προκύπτουν αποκλειστικά από Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

NEASTYRANEWS.GR Best of Internet