Πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα Καθηγητών Πληροφορικής Νότιας Εύβοιας


ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ


Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2016

Δεκεμβρίου 21, 2016

Πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα Καθηγητών Πληροφορικής Νότιας Εύβοιας


Ημερίδα για τους Καθηγητές της Πληροφορικής, Γυμνασίων, Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με δημοσίευμα του eviaportal.gr που έγινε στις 21-12-2016 απ’ το οποίο πήραμε τις σχετικές πληροφορίες.
‘Όπως είχε ήδη κοινοποιηθεί στις Σχολικές Μονάδες Δ/θμιας Εκπ/σης του Νομού μας ( Γυμνάσια – Γενικά Λύκεια & ΕΠΑΛ ) της Κεντρικής Εύβοιας, στην Ειδική Αίθουσα ( Χημείο - Σεμιναρίων ) του 4ου Γυμνασίου Χαλκίδας, υλοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία, την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016 και από ώρα 10:30 έως 15:30 , ημερίδα για τους Καθηγητές της Πληροφορικής, Γυμνασίων, Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ, των σχολείων του Νομού μας με κύριο διοργανωτή την Διεύθυνση Δ/θμιας Εκπαίδευσης και συγκεκριμένα το Κέντρο Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών ( Κε. Πλη. Νε Τ.), με θέμα: «Ανοικτές τεχνολογίες στα Σχολικά Εργαστήρια Πληροφορικής και Εφαρμογών Η/Υ».

Κατά την διάρκεια του Σεμιναρίου αναλύθηκαν οι ακόλουθες ενότητες :

1. Οι ανοικτές τεχνολογίες στο σχολικό εργαστήριο Πληροφορικής και εφαρμογών Η/Υ. Σύγχρονες τάσεις, λύσεις και προκλήσεις.
2. Ανοικτά προγραμματιστικά περιβάλλοντα για τα μαθήματα προγραμματισμού στα σχολικά εργαστήρια Πληροφορικής. Η περίπτωση της γλώσσας Ρython. Με 
Εισηγητή τον κο Αριστείδη Αράπογλου, Μ.Sc., Μ.Εd., Υπεύθυνος Κε.Πλη.Νε.Τ Εύβοιας
3. Αξιοποίηση της πλατφόρμας προγραμματισμού Μ.Ι.Τ Αpp Inventor 2.0 στο σχολικό εργαστήριο Πληροφορικής.
Με Εισηγητή τον κο Γεώργιος Τσάλλα, Τεχνικός Υπεύθυνος Κε.Πλη.Νε.Τ Εύβοιας.

4. Δράσεις Αναβάθμισης των Σχολικών Εργαστηρίων Πληροφορικής και Εφαρμογών Η/Υ από το Κε.Πλη.Νε.Τ Εύβοιας με την παραμετροποιημένη λύση της έκδοσης 12.04 του λειτουργικού συστήματος Ubuntu και του πακέτου εφαρμογής και άμεσης λειτουργίας Linux Terminal Server Project (LTSP). Νέες τάσεις και εξελίξεις σε λογισμικό και υλικό. Η περίπτωση αξιοποίησης του Raspberry PI.
Με Εισηγητές τους Κωνσταντίνο Γιδαράκο και Δημήτριος Κυριακούλη, Τεχνικοί Υπεύθυνοι του Κε.Πλη.Νε.Τ Εύβοιας.
5. Καινοτόμες ανοικτές τεχνολογίες στο σχολικό εργαστήριο Πληροφορικής- Η περίπτωση του 3D Printer. Επίδειξη λειτουργίας με απτά παραδείγματα αξιοποίησης του.
Με Εισηγητή τον κο Ηλία Οικονομάκο, Καθηγητή Πληροφορικής ΠΕ20, Γυμνασίου Κανήθου.
Μετά το πέρας των παρουσιάσεων ακολούθησε εκτενή συζήτηση από τους συμμετέχοντες καθηγητές.
Συμμετείχαν δε, συνολικά 51 Καθηγητές Πληροφορικής.
Την ημερίδα προλόγισε ο Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Στερεάς Ελλάδας κος Ηλιάδης Κοσμάς, ο οποίος και παρακολούθησε έως το τέλος όλη την Ημερίδα. Την Παιδαγωγική ευθύνη της διοργάνωσης είχε ο Υπεύθυνος Κε.Πλη.Νε.Τ. κος Αριστείδης Αράπογλου. Την υλικοτεχνική κάλυψη του Σεμιναρίου και την οργάνωση του χώρου, είχε ο Διευθυντής του 4ου Γυμνασίου Χαλκίδας, κος Καπεντζώνης Ανδρέας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

NEASTYRANEWS.GR Best of Internet