Τσακαλώτος: Λάθος που δεν ενημερώσαμε τους δανειστές για τις παροχές


ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ


Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2016

Δεκεμβρίου 16, 2016

Τσακαλώτος: Λάθος που δεν ενημερώσαμε τους δανειστές για τις παροχές


"Ηταν λάθος που δεν ενημερώσαμε τους δανειστές εκ των προτέρων", ομολόγησε, σύμφωνα με το Der spiegel ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σε συναντήσεις του που είχε στο Βερολίνο.
Με αυτή του, την παραδοχή, αναφέρει δημοσίευμα του parapolitika.gr, ο υπουργός Οικονομικών, προσπάθησε να μαζέψει "τα ασυμάζευτα" καθώς όλες τις προηγούμενες μέρες κορυφαίοι ευρωπαικοί κύκλοι εξέφραζαν δυσφορία για τις εξαγγελίες Τσίπρα. Μάλιστα υπάρχουν και πληροφορίες με βάση τις οποίες το σχέδιο για τις εξαγγελίες δεν προήλθε από το υπουργείο Οικονομικών, αλλά από το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου. Παράλληλα, το δημοσίευμα του Spiegel επικαλείται πηγές που βρίσκονταν στις επαφές του Ευκλείδη Τσακαλώτου. 
«O Ελληνας υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος παραδέχθηκε ενώπιον γερμανών βουλευτών ότι υπήρξε ελλιπής συμφωνία με τους πιστωτές της χώρας του. Αυτό το επιβεβαίωσαν στο SPIEGELONLINE περισσότερα του ενός άτομα που μετείχαν σε μια συνάντηση σήμερα το πρωί. O Τσακαλώτος επέμεινε, βέβαια, ότι η χώρα του μπορούσε να λάβει μόνη της τις τελευταίες αποφάσεις στη συνταξιοδοτική και φορολογική πολιτική. Παραδέχθηκε, όμως, ότι θα έπρεπε προηγουμένως να ενημερώσει τους πιστωτές» τονίζεται στο γερμανικό δημοσίευμα.
«Σύμφωνα με τους βουλευτές ο Τσακαλώτος απέδωσε το επικοινωνιακό λάθος στην πίεση του χρόνου. Έπρεπε να αποφασίσουν γρήγορα για τις πρόσθετες παροχές, ώστε να μπορέσουν να συνυπολογιστούν στον προϋπολογισμό του 2016. Ανάλογη ήταν η τοποθέτηση του υπουργού σε μια χθεσινή του εμφάνιση. Ο Τσακαλώτος είπε ότι είναι οικονομολόγος κι όχι λογιστής. “Ανακαλύπτω όμως ότι η λογιστική μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα.»προστίθεται ακόμα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

NEASTYRANEWS.GR Best of Internet