Σίμος Κεδίκογλου: «Μέσα μάγκας έξω δάγκας ο κ. Τσίπρας» (ΒΙΝΤΕΟ)


ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ


Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2016

Δεκεμβρίου 21, 2016

Σίμος Κεδίκογλου: «Μέσα μάγκας έξω δάγκας ο κ. Τσίπρας» (ΒΙΝΤΕΟ)


Μία ακόμα κλασική περίπτωση του «μέσα μάγκας έξω δάγκας» χαρακτήρισε ο Σίμος Κεδίκογλου την εξαγγελία του μποναμά του κ. Τσίπρα και της κυβέρνησής του στους συνταξιούχους, καθώς στο διάγγελμά του παρουσίασε  το επίδομα ως 13η σύνταξη, ενώ  στη συνάντηση με την κα Μέρκελ το παρουσίασε ως  εφάπαξ, υπενθυμίζοντας, παράλληλα, ότι κατά τη διαδικασία της προηγούμενης αξιολόγησης είχαμε να αντιμετωπίσουμε τις διαρροές των τηλεφωνικών επικοινωνιών, που είχαν υποκλαπεί.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο STAR Κεντρικής Ελλάδας ο Σίμος Κεδίκογλου τόνισε:  «η ουσία είναι ότι αυτή η οικονομική πολιτική δεν βγαίνει, αυτοί οι φόροι και οι εισφορές δεν μπορούν να εισπραχθούν, καθώς ο ελεύθερος επαγγελματίας, ο μικρός και μεσαίος επιχειρηματίας θα πρέπει να δώσει το 70% – 80%  του τζίρου του σε φόρους και εισφορές και ταυτόχρονα να μπορέσει να επιβιώσει ο ίδιος και η επιχείρησή του με τα υπόλοιπα». Ανέφερε, επίσης, ότι οι δανειστές δεν πρότειναν στην κυβέρνηση να ακολουθήσει το μοντέλο της υπερφορολόγησης και της μη περικοπής των δαπανών, επισημαίνοντας: «όταν βλέπουν την ελληνική κυβέρνηση να ακολουθεί τέτοια πολιτική παίρνουν τα μέτρα τους. Βάζουν τον  αυτόματο κόφτη,  κοιτάνε να  δεσμεύσουν όλη τη δημόσια περιουσία στο υπερταμείο για έναν αιώνα, για 99 χρόνια και λένε: «αν οι Έλληνες θέλουν να ακολουθήσουν αυτή τη βλακώδη πολιτική, την αδιέξοδη πολιτική εμείς είμαστε εξασφαλισμένοι».
»Είναι  χρέος της ελληνικής κυβέρνησης  να ακολουθήσει πολιτική που θα φέρνει ανάπτυξη, η οποία δεν μπορεί να υπάρξει με αυτό το φορολογικό καθεστώς και με αυτή  την αντιμετώπιση των επενδυτών. Αν δεν έρθουν 100 δις σε επενδύσεις στα επόμενα πέντε χρόνια τότε δεν υπάρχει ελπίδα ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας. Χρειάζεται, λοιπόν, άμεσα αλλαγή πολιτικής».
Ο Σίμος Κεδίκογλου τόνισε, ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους περισσότερους από τους σημερινούς κυβερνώντες είναι το ότι στον ιδανικό τους κόσμο δεν θα έπρεπε να υπάρχει ιδιωτικός τομέας και ελεύθερος επαγγελματίας και  δυστυχώς για αυτούς  η ανάπτυξη μπορεί να  έρθει μόνο από τον ιδιωτικό τομέα,  από τη μικρή και μεσαία επιχείρηση κάτι που, ωστόσο,  αδυνατούν να καταλάβουν πολύ περισσότερο δε να δημιουργήσουν εκείνο το πλαίσιο που θα ενισχύσει τη λειτουργία της ελεύθερης αγοράς.
Όσον αφορά στη στάση της Νέας Δημοκρατίας επανέλαβε, ότι η δέσμευσή τους στο μνημόνιο και σε αυτό που συμφώνησαν είναι, ότι πρέπει να ισοσκελίζονται οι ελληνικοί προϋπολογισμοί και αυτό γιατί δεν υπάρχει κανένας που θα μάς δανείσει για νέο χρέος, υπογραμμίζοντας συγκεκριμένα: «επί διακυβέρνησης Σαμαρά είχαμε 50% περικοπές δαπανών και 50% αυξήσεις φορολογίας, ενώ επί κυβέρνησης Τσίπρα ο ισοσκελισμός του προϋπολογισμού επιτυγχάνεται με 93% αυξήσεις φόρων και μόνο με 7% περικοπές δαπανών, αυτά τα νούμερα δεν βγαίνουν. Την ίδια στιγμή μάλιστα που φορολογούνται άγρια οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι μικροί και μεσαίοι επιχειρηματίες στο ίδιο διάστημα δόθηκαν 150 εκατομμύρια ευρώ αυξήσεις σε δημοσίους υπαλλήλους, όχι σε όλους, αλλά στους εκλεκτούς της κυβέρνησης, στους μετακλητούς , στους Καρανίκες και στους διευθυντές που μόλις έχουν διορίσει στο Δημόσιο τον τελευταίο χρόνο εκτός ΑΣΕΠ, όχι στην υγεία και όχι στην παιδεία. Σύμφωνα με στοιχεία που έχουν φέρει στη Βουλή οι βουλευτές του Ποταμιού πάνω από 27.000 άτομα έχουν προσληφθεί και ακόμα δεν έχει δοθεί καμία απάντηση. Το σημερινό κοστοβόρο κράτος δεν μπορούν άλλο να το συντηρήσουν οι Έλληνες, αν δεν δημιουργήσουμε  ένα σύγχρονο και λειτουργικό κράτος δεν έχουμε καμία ελπίδα και κάθε μέρα που παραμένει παραπάνω αυτή η κυβέρνηση ο λογαριασμός για όλους τους Έλληνες πολίτες μεγαλώνει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

NEASTYRANEWS.GR Best of Internet