Ουρανία Παπανδρέου: Από τα μετρημένα πρόβατα τρώει ο…..Λύκος


ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ


Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2016

Δεκεμβρίου 27, 2016

Ουρανία Παπανδρέου: Από τα μετρημένα πρόβατα τρώει ο…..ΛύκοςΣτην χειμαζόμενη χώρα μας με την τεράστια ανθρωπιστική και οικονομική κρίση φαίνεται πως τον Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού τίποτε δεν τον αγγίζει.

Η Δήμαρχος και ο αρμόδιος για την πολιτική προστασία, κουμπάρος της έδωσαν με απευθείας ανάθεση τον μισό προϋπολογισμό της πολιτικής προστασίας του 2015 – 2016 στον εκλεκτό τους   Δημοτικό εργολάβο Κ.Α και ΣΙΑ , για εργασίες συντήρησης δασικών δρόμων , για λόγους πυροπροστασίας κ.λ.π με απευθείας ανάθεση , έργα περίπου 45.000 ευρώ όταν ο λογαριασμός για την πυροπροστασία είναι 94.000 ευρώ.

Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι , ότι ο ίδιος ο εργολάβος για ίδιο ακριβώς και δυσκολότερο έργο έδωσε κλειστή προσφορά σε δασικούς συνεταιρισμούς με 22 ευρώ και σε άλλο διαγωνισμό με 26 ευρώ , την ώρα που η Δήμαρχος και ο κουμπάρος της χωρίς διαγωνισμό πλήρωσαν 45  με 50 ευρώ την ώρα , δηλαδή το διπλάσιο ποσό ακριβώς.

Το αστείο της υπόθεσης  είναι πως ο αρμόδιος της πολιτικής προστασίας δημοτικός σύμβουλος και κουμπάρος της Δημάρχου ζήτησε από  τον περιφερειάρχη στην πρόσφατη επίσκεψη του στον Δήμο μας διπλασιασμό του ποσού της πολιτικής προστασίας .Φαίνεται  η ακρίβεια που προαναγγέλλεται  για το 2017 λαμβάνεται προληπτικά υπ’ όψιν , γιατί οι ανάγκες είναι……… πολλές.

Σημειωτέον ότι τα παράπονα των δημοτών και προέδρων των πολλών δημοτικών διαμερισμάτων  για το 2015 και για το 2016 είναι  πολλαπλάσια λόγω αδυναμίας πρόσβασης στις περιουσίες τους , ενώ υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για πλημμύρες  και καταστροφές .Για κάθε ενδιαφερόμενο όλα τα στοιχεία είναι στην διάθεση του.
Καλή χρονιά σε όλες και σε όλους  , με επαγρύπνηση για τους ……. λύκους το 2017!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

NEASTYRANEWS.GR Best of Internet