Σ.Κεδίκογλου στον ΣΚΑΪ: Ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί τη διαπραγματευτική τακτική «τζάμπα μαγκιές»


ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ


Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2016

Δεκεμβρίου 19, 2016

Σ.Κεδίκογλου στον ΣΚΑΪ: Ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί τη διαπραγματευτική τακτική «τζάμπα μαγκιές»


Τη διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης στηλίτευσε ο Σίμος Κεδίκογλου, επισημαίνοντας ότι για άλλη μία φορά παραμονές του τέλους μιας αξιολόγησης επιδεικνύουν  «τζάμπα μαγκιές»,  προκαλώντας εμπόδια στη διαπραγμάτευση, όπως είχε συμβεί την προηγούμενη φορά με τη διαρροή των υποκλοπών.
Κάλεσε δε την κυβέρνηση να εξηγήσει αν τελικά οι παροχές του κ. Τσίπρα είναι εφάπαξ επίδομα, όπως ισχυρίστηκε στο εξωτερικό, ή αν είναι η αποκατάσταση της 13ης σύνταξης όπως ισχυρίστηκε στο διάγγελμα εσωτερικού. «Δηλαδή- είπε χαρακτηριστικά- έχουμε έναν άλλο ορισμό εξωτερικού και ένα άλλο ορισμό εσωτερικού».
Σε ό, τι αφορά το θέμα με το ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου υποστήριξε ότι είναι τελείως διαφορετική περίπτωση γιατί είναι περιοχές που αντιμετωπίζουν μία έκτακτη ανάγκη και έχουν υποστεί τεράστια οικονομική και όχι μόνο ζημιά. Πρόσθεσε, επίσης, ότι υπάρχουν πάρα πολλοί που χρήζουν βοήθειας όπως είναι οι χαμηλοσυνταξιούχοι και οι άνεργοι που δεν λαμβάνουν κανένα επίδομα, ωστόσο, διευκρίνισε, πως όταν έχεις ένα πλεόνασμα , το οποίο για να βγει «μάτωσε» ο παραγωγικός κόσμος της Ελλάδας, τότε πρέπει να έχεις άλλη ιεράρχηση, τονίζοντας για παράδειγμα ότι θα είχαν μεγαλύτερα πολλαπλασιαστικά οφέλη εάν ενίσχυαν νέους άνεργους πτυχιούχους να ξεκινήσουν τις δικές τους επιχειρήσεις.
Μιλώντας στην δημοσιογράφο Άννα Μπουσδούκου στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Σίμος Κεδίκογλου ανέφερε, ότι όσα κόλπα και αν κάνει η κυβέρνηση, όσο και αν προσπαθεί να το παίξει δίπορτο, να έχει δηλαδή ανοιχτό το δρόμο και για εκλογές και να δει μήπως καταφέρει να γαντζωθεί στην εξουσία,  αυτή  η οικονομική πολιτική με την αύξηση της φορολογίας και των εισφορών δεν θα φέρει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, υπογραμμίζοντας ότι  και οι δημόσιοι υπάλληλοι θα χάσουν ένα σημαντικό μέρος των αποδοχών τους.
Ήταν, επίσης, κατηγορηματικός ότι σε καμία περίπτωση δεν θα συμμετέχουν στα «παιχνίδια» της κυβέρνησης,  τα οποία παραπέμπουν στα κόλπα Χότζα, διευκρινίζοντας παράλληλα, ότι οι εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας διατύπωσε τις επιφυλάξεις τους, κατηγορώντας το ΣΥΡΙΖΑ για προσπάθεια διαστρέβλωσης των λεγόμενων του κ. Γεωργιάδη, που είπε ότι μίλησε στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο Κυριάκο Μητσοτάκη, τα οποία και παρερμήνευσαν ότι δήθεν δόθηκε «γραμμή» από τις Βρυξέλλες, διερωτώμενος: «με την ίδια λογική επειδή μιλάγαμε και εμείς από το Βερολίνο, όπου βρισκόμασταν με το κόμμα και τον αρχηγό μας, θα πείτε ότι δινόταν γραμμή από το Βερολίνο»; Για να καταλήξει: «Στο πνεύμα των ημερών να ευχηθώ στο ΣΥΡΙΖΑ να μάθει από τα λάθη του. Οι  αξιολογήσεις πρέπει να κλείνουν το συντομότερο δυνατό και φυσικά στο τέλος της αξιολόγησης δεν κάνεις τζάμπα μαγκιές, γιατί αυτό κάνουν για άλλη μία φορά».
Απαντώντας, τέλος, στο ερώτημα εάν υπάρχει το ενδεχόμενο εκλογών δήλωσε: «Το διέψευσε ο κ. Παππάς, άρα θα γίνουν εκλογές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

NEASTYRANEWS.GR Best of Internet