Στη Γαλλία ο Προκόπης Παυλόπουλος-Συνάντηση σήμερα με τον Ολάντ

Post Top Ad

ΟΛΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στη Γαλλία ο Προκόπης Παυλόπουλος-Συνάντηση σήμερα με τον Ολάντ

Στη Γαλλία ο Προκόπης Παυλόπουλος-Συνάντηση σήμερα με τον Ολάντ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Διήμερη επίσκεψη στη Γαλλία ξεκινάει από σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος θα συναντήσει τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ στις 20.15μμ. Μέσα στο πρωινό, ο κ. Παυλόπουλος θα επισκεφθεί τον τάφο του Ναπολέοντα στο πολεμικό μουσείο των Invalides, όπου είναι προγραμματισμένη επίσημη τελετή υποδοχής.

Στη συνέχεια θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης Κλοντ Μπαρτολόν, ενώ νωρίς το απόγευμα θα έχει συνάντηση με το προεδρείο του Συμβουλίου Επικρατείας. Μετά τη συνάντηση με τον Φρανσουά Ολάντ αργά το απόγευμα προβλέπεται να γίνουν κοινές δηλώσεις και θα ακολουθήσει επίσημο δείπνο.

Η Τρίτη θα ξεκινήσει με δοξολογία στον ναό του Αγίου Στεφάνου στις 11.00 το πρωί (ώρα Ελλάδας), χοροστατούντος του μητροπολίτη Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, ενώ θα ακολουθήσει στο πανεπιστήμιο της Σορβόννης η αναγόρευσή του σε επίτιμο διδάκτορα. Συγκεκριμένα, στις 12.00 ο κ. Παυλόπουλος θα συναντήσει στο πανεπιστήμιο της Σορβόννης τον πρύτανη Ζιλ Πεκού και τον πρόεδρο του πανεπιστημίου Paris II Pantheon-Assas Γκιγιόμ Λέιτε.

Με επίσημη τελετή, αναφέρει το zougla.gr, ο κ. Παυλόπουλος θα αναγορευθεί επίτιμος διδάκτορας Νομικών Επιστημών του πανεπιστημίου ParisII Pantheon-Assas, το οποίο και θα επισκεφθεί στη συνέχεια και όπου θα παραταθεί γεύμα προς τιμή του. Στη Σορβόννη, ο κ. Παυλόπουλος θα έχει και συνάντηση με αντιπροσωπεία Ελλήνων φοιτητών στο Παρίσι.

Το ιστορικό νεκροταφείο Pere Lachaise (Περ Λασέζ) είναι επίσης στο πρόγραμμα του προέδρου, με κατάθεση στεφάνου νωρίς το απόγευμα, στο «Μνημείο Πεσόντων Ελλήνων Στρατιωτών υπέρ της Ελευθερίας». Θα ακολουθήσει επίσκεψη στη γαλλική Γερουσία και συνάντηση με τον πρόεδρο Ζεράρ Λαρσέ. Πριν αναχωρήσει για την Αθήνα, στις 21.15, η Ελληνίδα πρέσβειρα Μαρία Θεοφιλή θα δώσει δεξίωση προς τιμή του κ. Παυλόπουλου, στην ελληνική πρεσβεία στο Παρίσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad