Τουρκία: Εγκαινιάστηκε η σήραγγα που ενώνει την Ευρώπη με την Ασία

Post Top Ad

ΟΛΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τουρκία: Εγκαινιάστηκε η σήραγγα που ενώνει την Ευρώπη με την Ασία

Τουρκία: Εγκαινιάστηκε η σήραγγα που ενώνει την Ευρώπη με την Ασία

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Ένα ακόμη μεγαλεπίβολο έργο για την Κωνσταντινούπολη εγκαινιάστηκε χθές από τον Ταγίπ Ερντογάν. Πρόκειται για τη σήραγγα που ενώνει την Ευρώπη με την Ασία στη νότια είσοδο του Βοσπόρου.
Μια σήραγγα που ονομάστηκε Σήραγγα Ευρασίας, έχει συνολικό μήκος 14,6 χιλιομέτρων και καλύπτει ένα κομμάτι που έχει αυξημένη κίνηση από το Καζλίτσεσμε της ευρωπαϊκής πλευράς της Πόλης μέχρι το Γκιόζτεπε της ασιατικής. Θα μειώσει τον χρόνο κάλυψης σε 15 λεπτά από τα 100 που χρειάζονται τώρα για να διανύσει κανείς την απόσταση αυτή. Τα 5,4 χιλιόμετρα της σήραγγας που έχει σχεδιαστεί να αντέχει σεισμούς των 9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, είναι κάτω από τη θάλασσα. Το πιο βαθύ σημείο είναι στα 106 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.
Το όριο ταχύτητας στη σήραγγα έχει οριστεί στα 70 χλμ την ώρα. Απαγορεύεται η διέλευση φορτηγών και οχημάτων ύψους πάνω από 2,8μ. Το τούνελ παρακολουθείται με κάμερες και ηλεκτρονικά μέσα για ασφάλεια και παραβάσεις.
Τα εγκαίνια, αναφέρει το δημοσίευμα του toxwni.gr που πήραμε τις πληροφορίες, έγιναν μεν αλλά τα πρώτα οχήματα θα περάσουν αύριο 22 Δεκεμβρίου στις 7:00 το πρωί.
Η σήραγγα αρχικά θα λειτουργεί για 14 ώρες την ημέρα και σταδιακά μέχρι τις 30 Ιανουαρίου του 2017 θα αρχίσει να λειτουργεί σε εικοσιτετράωρη βάση.
Αναμένεται να εξυπηρετεί καθημερινά 1.290 έως και 130 χιλιάδες διερχόμενα αυτοκίνητα. Το κράτος έχει εγγυηθεί στο σχήμα που ανέλαβε την ανέγερση και εκμετάλλευση για 24 χρόνια, τη διέλευση τουλάχιστον 68.500 οχημάτων ημερησίως.
Για το έργο δαπανήθηκαν 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad