Επιστροφή στην Τουρκία για 29 παράτυπους μετανάστες

Post Top Ad

ΟΛΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επιστροφή στην Τουρκία για 29 παράτυπους μετανάστες

Επιστροφή στην Τουρκία για 29 παράτυπους μετανάστες

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στην Τουρκία επέστρεψαν 29 παράτυποι μετανάστες με επιχείρηση υπό της ευθύνη της
Ελληνικής Αστυνομίας και τη συνδρομή προσωπικού της Υπηρεσίας Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής -Frontex, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην Κοινή Δήλωση Ευρωπαϊκής Ενωσης -Τουρκίας.

Συγκεκριμένα επιστράφηκαν 10 μετανάστες από το Πακιστάν, 8 από το Μαρόκο, 4 από την Αλγερία, 3 από το Ιράν, 2 από το Αφγανιστάν, ένας από το Ιράκ και ένας από το Μπαγκλαντές. Για τους 18 υπήρχαν απορριπτικές αποφάσεις χορήγησης ασύλου στον β' βαθμό, οι 9 δεν είχαν εκφράσει βούληση χορήγησης καθεστώτος διεθνούς προστασίας, ένας είχε ανακαλέσει την εκφρασθείσα βούλησή του για χορήγηση ασύλου και ένας ακόμα είχε παραιτηθεί από το σχετικό αίτημα που είχε υποβάλει.
Η επιστροφή πραγματοποιήθηκε ακτοπλοϊκώς, με πλοίο ναυλωμένο από την Υπηρεσία Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής -Frontex το οποίο απέπλευσε από τη Μυτιλήνη με προορισμό το Δεκελί της Τουρκίας.

Σημειώνεται ότι από αρχές του έτους έχουν επιστραφεί στη Τουρκία:
·         Με βάση το διμερές Πρωτόκολλο Επανεισδοχής Ελλάδας – Τουρκίας, 1.183  αλλοδαποί υπήκοοι τρίτων χωρών,
·         Με βάση τη Συμφωνία Επανεισδοχής Ε.Ε. – Τουρκίας, 54 αλλοδαποί υπήκοοι Τουρκίας και
·         Με βάση την Κοινή Δήλωση Ε.Ε.-Τουρκίας, 777 αλλοδαποί διαφόρων εθνικοτήτων.
Επιπλέον, καταλήγει το δημοσίευμα του usay.gr,από την έναρξη εφαρμογής της Κοινής Δήλωσης Ε.Ε.-Τουρκίας έχουν επιστραφεί στις χώρες καταγωγής τους οικειοθελώς μέσω Δ.Ο.Μ., 381  αλλοδαποί υπήκοοι τρίτων χωρών που είχαν εισέλθει στη χώρα μας δια θαλάσσης από την Τουρκία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad