Έμμισθα πλέον τα άμισθα υποθηκοφυλακεία


Πρώτη Καταχώρηση: 8/05/2017 09:42:00 μ.μ.
Τελευταία Ενημέρωση: 8/05/2017 09:42:00 μ.μ.ΥΠΕΓΡΑΦΗΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΑ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΣΕ ΕΜΜΙΣΘΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΑΜΙΣΘΩΝ ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΙΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΕ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗ.


Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης «Η έκδοσή τους -στηρίζεται στο άρθρο 32 του ν. 4456/2017- θα επιτρέψει την ολοκλήρωση των διαδικασιών υλοποίησης της εμμισθοποίησης, ιδίως μετά και την ψηφισθείσα τροπολογία του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρου Κοντονή σχετικά με την προσωρινή άσκηση των καθηκόντων καταχώρισης πράξης ή απόφασης που έχει σχέση με τη σύσταση, μεταβίβαση ή κατάργηση εμπραγμάτων δικαιωμάτων στα βιβλία μεταγραφών από τον προϊστάμενο της Γραμματείας του οικείου Ειρηνοδικείου και, εν ελλείψει αυτού, από τον προϊστάμενο της Γραμματείας του οικείου Πρωτοδικείου».

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων υπογραμμίζει ότι «έχει εδώ και καιρό αναλάβει πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των δυσλειτουργιών που εμφανίζονται σε Υποθηκοφυλακεία της χώρας, δηλαδή σε θεσμούς με ιδιαίτερη κοινωνική σημασία για τα εμπράγματα δικαιώματα των πολιτών και θεωρεί ότι μετά από αυτή την εξέλιξη η αποκατάσταση της κανονικότητας στη λειτουργία τους θα είναι σύντομη».

Το άρθρο περιέχει πληροφορίες από το arouraios.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.