Ελληνογαλλικό «τείχος» με φρεγάτες και πυραυλακάτους στήθηκε γύρω από την κυπριακή γεώτρηση


Post Top Ad


Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2017

Ελληνογαλλικό «τείχος» με φρεγάτες και πυραυλακάτους στήθηκε γύρω από την κυπριακή γεώτρηση

Ελληνογαλλικό «τείχος» προστασίας έχει στηθεί γύρω από το πλωτό γεωτρύπανο West Capella όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές από το ΥΠΕΘΑ σε γνωστή ιστοσελίδα.

Σύμφωνα με τις πηγές αυτές η κανονιοφόρος κλάσης «Osprey HSY-56A» Κ/Φ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ (Ρ 267) βρίσκεται εν πλω νοτιοανατολικά του λιμένος της Λεμεσού πολύ κοντά στο πλωτό γεωτρύπανο που ετοιμάζεται για εργασίες γεώτρησης κατόπιν αδείας και εντολής της κυπριακής κυβέρνησης.

Ως εφεδρεία δεμένη στην Λεμεσό βρίσκεται μια ΤΠΚ του ΠΝ «κλάσης Ρουσσέν» η οποία μπορεί να βρεθεί στο πεδίο γεώτρησης σε ελάχιστο χρονικό διάστημα.
Τα τουρκικά πλοία βρίσκονται αρκετά βορειότερα του σημείου. Όμως στην ίδια περιοχή περιπολούν εκτός από τα ελληνικά και δύο γαλλικά πολεμικά σκάφη με μεγάλη ισχύ πυρός.
Η φρεγάτα Languedoc κλάσης FREMM και η φρεγάτα Chevalier Paul κλάσης Horizon.

Aξίζει να σημειωθεί ότι τα ελληνικά πολεμικά σκάφη μπορούν να βυθίσουν ολόκληρη την τουρκική πολεμική μοίρα καθώς η ΤΠΚ κλάσης Ρουσέν διαθέτει ΜΜ-40 Exocet block 3 εμβέλειας 160 χλμ ενώ τα τουρκικά πλοία διαθέτουν πυραύλους Harpoon με εμβέλεια μόλις 80 χλμ

Παρομοίως και η γαλλική φρεγάτα Languedoc κλάσης FREMM διαθέτει αντιπλοϊκούς πυραύλους ιδίου τύπου και αντιαεροπορική προστασία αφού διαθέτει βλήματα ASTER 30 επιφανείας-αέρος με βεληνεκές που φτάνει τα 120χλμ!
Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2017 / pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ